Nick de Jong Nick de Jong
24/05/2024 14:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2024 13:59

3 redenen waarom de ethereum koers niet stijgt na ETF-goedkeuring

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
3 redenen waarom de ethereum koers niet stijgt na ETF-goedkeuring

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Na maanden wachten werd gisteren bekendgemaakt dat de ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) zijn goedgekeurd. Hoewel iedereen een explosieve stijging van de ETH-koers had verwacht bleef deze uit.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Enorme stijging blijft uit

Gisterenavond laat werden de aangevraagde ethereum ETF’s allemaal goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission (SEC). Ondanks de verwachte stijging na het goede nieuws, bewoog de koers vooral opzij. Toch kan deze uitgebleven stijging mogelijk verklaard worden door een aantal factoren.

Advertentie

Goedkeuring ethereum ETF’s nog niet compleet

De goedgekeurde aanvragen van gisteren gaan enkel over de zogenaamde 19b-4s. Dit zijn verzoeken tot aanpassingen van de regels. Vervolgens moeten er nog S1-aanvragen goedgekeurd worden. Deze aanvragen gaan over de daadwerkelijke registratie van de ether ETF’s.

De goedkeuring van gisteren is dus een belangrijke eerste stap, maar nog niet compleet omdat de andere aanvraag nog loopt. Wanneer deze ook goedgekeurd worden zal er mogelijk meer vuurwerk te zien zijn met de koers van de munt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Besluit mogelijk overruled

De aanvraag werd daarnaast behandeld door een lager orgaan, de Division of Trading and Markets. Het gevolg van deze gedelegeerde taak is dat de commissie het besluit alsnog kan heroverwegen in de komende tien dagen. In de markt is dus mogelijk nog een onzekerheid te bespeuren, omdat niet iedereen zo zeker is van de goedkeuring.

Prijsbeweging afhankelijk van politiek spel

Deze twee punten samen zorgen ervoor dat er voor nu nog geen gigantische prijsstijging aan zit te komen. Natuurlijk is de goedkeuring een positieve stap, maar nog niet sterk genoeg om de prijs in beweging te brengen.

Daarnaast speelt er ook een politiek spel op de achtergrond. Investeerders zien dat er momenteel ook veel ontwikkelingen zijn in de regulatie en het toezicht op de crypto wereld. Zij zouden daarom mogelijk nog kiezen voor de veilige weg en geen risicovolle investeringen willen doen. 

Ethereum heeft op dit moment nog steeds een goed startpunt in handen. De prijs beweegt boven een belangrijk steunpunt en een aantal factoren zou een stijging in gang kunnen zetten. Daarnaast zijn de transactiekosten laag, wat meer activiteit zou kunnen gaan aantrekken in de jacht op een prijs van 4.000 dollar.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie