Erik Juffermans Erik Juffermans
27/02/2024 14:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2024 13:54

3 redenen waarom ethereum uitblinkt volgens grote vermogensbeheerder

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
3 redenen waarom ethereum uitblinkt volgens grote vermogensbeheerder

Foto: Nijat Nasibli/Shutterstock

Hoewel bitcoin (BTC) het sinds de start van 2024 uiteraard zeer goed doet, doet ethereum (ETH) het net ietsje beter. Sinds het ETH/BTC dieptepunt van 9 januari steeg ETH ten opzichte van BTC met ongeveer 20 procent. Een van de redenen dat ETH het goed doet is een mogelijk aanstaand ethereum spot Exchange-Traded Fund (ETF). Maar volgens een rapport van Bernstein, ingezien door CoinDesk, zijn er ook andere redenen.

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde

Ethereum wordt steeds schaarser

De eerste reden die Bernstein geeft voor de koers kracht van ETH is het feit dat het netwerk deflatoir is. In andere woorden: de hoeveelheid ETH wordt met de dag minder en daarmee worden ETH tokens schaarser.

Ook verdwijnen er steeds meer ETH tokens van exchanges. Momenteel bevindt slechts 11 procent van alle ethereum tokens zich op exchanges. Dit is de laagste hoeveelheid ooit. Steeds meer ethereum wordt van exchanges afgehaald en gestaked.

“Met de groei van ETH transactiekosten vanwege de hogere blockchain activiteit (meer DeFi, NFT’s, tokens) zijn meer ETH bezitters geincentiviseerd om hun ETH te staken,”

Aldus het rapport, dat ook het belang van decentralized finance (DeFi) noemt als reden voor de opmars van ethereum. Sinds vorig jaar is de populariteit van layer-2 protocollen in rap tempo toegenomen. Voorbeelden hiervan zijn Arbitrum (ARB) en Optimism (OP). De layer-2 netwerken op Ethereum hebben als voordeel de grote schaalbaarheid en lagere transactiekosten. 

DeFi en Dencun

De layer-2 protocollen hebben tot een wederopstanding van DeFi geleid. Hoe hoger de DeFi activiteit, des te hoger de waarde van het Ethereum netwerk. Volgens Bernstein is de DeFi sector een rots in de branding voor Ethereum, en zolang de DeFi sector het goed blijft doen zal dit de koers van ETH ten goede komen.

Maar de grootste katalysator voor de opmars van ETH is volgens het rapport de aanstaande Dencun upgrade. Op 13 maart staat deze langverwachte upgrade op de planning. Dencun zal de transactiekosten van layer-2 protocollen nog goedkoper maken. Dit zal volgens Bernstein de verstoppingen op het Ethereum mainnet verhelpen en de volumes op het netwerk opschroeven. Lees in dit artikel alles over de Dencun upgrade.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie