Erik Juffermans Erik Juffermans
27/02/2024 14:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2024 13:54

3 redenen waarom ethereum uitblinkt volgens grote vermogensbeheerder

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
3 redenen waarom ethereum uitblinkt volgens grote vermogensbeheerder

Foto: Nijat Nasibli/Shutterstock

Hoewel bitcoin (BTC) het sinds de start van 2024 uiteraard zeer goed doet, doet ethereum (ETH) het net ietsje beter. Sinds het ETH/BTC dieptepunt van 9 januari steeg ETH ten opzichte van BTC met ongeveer 20 procent. Een van de redenen dat ETH het goed doet is een mogelijk aanstaand ethereum spot Exchange-Traded Fund (ETF). Maar volgens een rapport van Bernstein, ingezien door CoinDesk, zijn er ook andere redenen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum wordt steeds schaarser

De eerste reden die Bernstein geeft voor de koers kracht van ETH is het feit dat het netwerk deflatoir is. In andere woorden: de hoeveelheid ETH wordt met de dag minder en daarmee worden ETH tokens schaarser.

Ook verdwijnen er steeds meer ETH tokens van exchanges. Momenteel bevindt slechts 11 procent van alle ethereum tokens zich op exchanges. Dit is de laagste hoeveelheid ooit. Steeds meer ethereum wordt van exchanges afgehaald en gestaked.

“Met de groei van ETH transactiekosten vanwege de hogere blockchain activiteit (meer DeFi, NFT’s, tokens) zijn meer ETH bezitters geincentiviseerd om hun ETH te staken,”

Aldus het rapport, dat ook het belang van decentralized finance (DeFi) noemt als reden voor de opmars van ethereum. Sinds vorig jaar is de populariteit van layer-2 protocollen in rap tempo toegenomen. Voorbeelden hiervan zijn Arbitrum (ARB) en Optimism (OP). De layer-2 netwerken op Ethereum hebben als voordeel de grote schaalbaarheid en lagere transactiekosten. 

DeFi en Dencun

De layer-2 protocollen hebben tot een wederopstanding van DeFi geleid. Hoe hoger de DeFi activiteit, des te hoger de waarde van het Ethereum netwerk. Volgens Bernstein is de DeFi sector een rots in de branding voor Ethereum, en zolang de DeFi sector het goed blijft doen zal dit de koers van ETH ten goede komen.

Maar de grootste katalysator voor de opmars van ETH is volgens het rapport de aanstaande Dencun upgrade. Op 13 maart staat deze langverwachte upgrade op de planning. Dencun zal de transactiekosten van layer-2 protocollen nog goedkoper maken. Dit zal volgens Bernstein de verstoppingen op het Ethereum mainnet verhelpen en de volumes op het netwerk opschroeven. Lees in dit artikel alles over de Dencun upgrade.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie