Ivo Melchers Ivo Melchers
13/05/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2023 19:00

Aantal ethereum op exchanges daalt tot laagste punt ooit

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum DeFi volume stijgt 444% na Binance en Coinbase aanval

Foto: Shutterstock/Volodymyr_Shtun

De gehele cryptomarkt kleurt momenteel in het rood en ook ethereum (ETH) kan er niet aan ontkomen. De afgelopen week was niet al te best voor de grootste altcoin qua marktkapitalisatie, aangezien het met meer dan 10% onderuit is gegaan. Desondanks laat on-chain data enkele positieve signalen zien die met name voor de lange-termijn tot zeer bullish gecategoriseerd kunnen worden.

Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht

ETH op exchanges op absoluut dieptepunt

Data van on-chain analyseplatform Santiment laat namelijk zien dat het aantal ETH op crypto exchanges is gedaald tot het laagste niveau sinds de cryptocurrency in 2015 tot leven werd geroepen. Momenteel is slechts 10,1% van het totale circulerende aanbod beschikbaar op de gecentraliseerde cryptobeurzen.

Wanneer de waarde van deze metriek stijgt, betekent dit dat investeerder hun munten richting de wallets van cryptobeurzen sturen. Een van de belangrijkste reden waarom mensen hiervoor kiezen, is om de desbetreffende crypto te verkopen. Deze verhoogde verkoopdruk is logischerwijs bearish voor de koers.

Aan de andere kant impliceert een daling van de metriek juist dat investeerders hun cryptomunten vanuit de beurs opnemen en naar een eigen wallet sturen. Hiermee nemen investeerders de touwtjes in eigen handen en verkiezen self-custody boven het beheer uit handen geven aan de beurs. Een daling van beschikbare munten op beurzen kan een teken zijn dat investeerders aan het accumuleren zijn en kan om die reden een bullish effect teweegbrengen op de onderliggende waarde van de cryptocurrency.

In de afgelopen jaren hebben investeerders veelal hun munten opgenomen vanuit de beurzen, aangezien het ETH aanbod op exchanges sinds de start van 2020 in een neerwaartse trend is. In augustus vorig jaar, toen de ETH koers tijdens een heuse bear markt rally met 100% de lucht in schoot, steeg de metriek significant. Veel investeerder kozen er destijds waarschijnlijk voor om hun winsten te nemen.

Advertentie

Bitcoin ondergaat soortgelijke trend

Gisteren kon je tevens in het Bitcoin nieuws lezen dat bitcoin een soortgelijke trend beleeft op het moment. Het aantal BTC op exchanges is namelijk gedaald tot het laagste punt in vijf jaar.

Investeerders die ervoor kiezen om zelf de private keys in bezit te nemen en hiermee het vertrouwen in gecentraliseerde partijen onnodig maken, is in vele opzichten een uiterst positieve ontwikkeling.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Advertentie