Ivo Melchers Ivo Melchers
14/02/2023 18:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2023 18:31

Aantal Ethereum NFT’s neemt met 43% toe in januari

icon-ethereum
Ethereum nieuws
El número de NFT de Ethereum aumenta un 43% en enero

Foto: oneshot1/Shutterstock

Non-fungible tokens (NFT’s) op het netwerk van Bitcoin (BTC) zijn razend populair sinds de komst van Ordinals in januari. Eerder vandaag kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat er inmiddels al meer dan 81 duizend NFT’s zijn gecreëerd op Bitcoin. Echter is de blockchain van Ethereum (ETH) nog altijd baas boven baas als het gaat om NFT’s.

In de maand januari steeg het handelsvolume van NFT’s op Ethereum met 43% volgens CryptoSlam.

MetaMask Ethereum wallet klaagt SEC aan in nieuwe grote cryptorechtszaak
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum NFT’s in januari

Het totale handelsvolume in januari bedroeg $780,2 miljoen, bestaande uit 267.600 unieke verkopers en 257.600 unieke kopers. Ter vergelijking: het handelsvolume in december bedroeg $546,8 miljoen, bestaande uit 203.800 unieke verkopers en188.200 unieke kopers.

Hiermee heeft het aantal unieke verkopers een toename van 31% achter de rug en het aantal unieke kopers een toename van 37%. Deze stijgingen duiden allemaal op een hernieuwde interesse in NFT’s. In deze zelfde periode is de interesse in crypto in het algemeen sterk toegenomen, aangezien de bitcoin koers en daarmee de gehele cryptomarkt flink was gestegen.

Er werd echter wel opgemerkt dat de gemiddelde verkoopprijs van $372 in januari lager is dan het gemiddelde van $391 in december.

18 januari was de meest succesvolle dag in de afgelopen maand: met een handelsvolume van $43,9 miljoen was dit zelfs de hoogste verkoopdag sinds 20 mei 2022.

Onlangs kon je al in het NFT nieuws lezen de NFT markt in zijn geheel een mooie januari heeft neergezet. Het handelsvolume en het aantal verkopen stegen namelijk met respectievelijk 38% en 42% ten opzichte van december.

Advertentie

NFT markt hersteld?

Hoewel de gegevens wijzen op een herstel van de NFT markt, waren de cijfers van januari nog altijd aanzienlijk lager dan een jaar eerder. Om precies te zijn: het handelsvolume is op het moment 85% lager, unieke verkopers en unieke kopers zijn met respectievelijk 12% en 43% gedaald terwijl de gemiddelde verkoopprijs 84% onder de piek van januari 2022 ligt.

De belangstelling voor NFT’s is de afgelopen weken toegenomen – grotendeels dankzij Ordinals op het Bitcoin netwerk. Echter valt het nog te bezien of de stijging van de NFT-verkopen aan zal houden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie