Aantal projecten in ontwikkeling het grootst op Ethereum

icon-ethereum
Ethereum nieuws
El número de NFT de Ethereum aumenta un 43% en enero

Foto: oneshot1/Shutterstock

We verkeren al een tijdje in een bear-markt, maar dat wil niet zeggen dat alles in de wereld van crypto dan maar negatief moet zijn. Er zijn tal van blockchains die volop door blijven gaan met het ontwikkelen van projecten. Ethereum (ETH) is hierin koploper.

De ontwikkelingsactiviteiten worden gemonitord door blockchain-analyse website Santiment. Uit de gegevens van Santiment bleek dat er maar liefst 401 projecten op het Ethereum netwerk actief ontwikkeld werden tijdens de afgelopen 30 dagen. Overigens waren de verschillen met de rest van de top 5 niet heel groot. Zo waren er bij nummers 2 Polkadot (DOT) en 3 Kusama (KSM) beide 400 projecten actief. De vierde plek ging naar Cardano (ADA), met 389 projecten en Status (SNT) sluit de top 5 met 324 projecten.

Meer drukte op Ethereum dankzij de Merge

De drukte op het Ethereum netwerk heeft ongetwijfeld te maken met de Ethereum Merge die eraan zit te komen. Het netwerk gaat overstappen van een Proof-of-Work (PoW) protocol, naar een Proof-of-Stake (PoS) protocol. Dit is een behoorlijke transitie, die veel aandacht trekt. Bovendien is de verwachting dat er na de Merge nog meer projecten actief zullen zijn, omdat zij graag investeren in de nieuwe versie van Ethereum. 

Het Ethereum nieuws wordt de laatste tijd overheerst door de aanstaande Merge. Het zorgde al voor een positieve prijsontwikkeling van ETH. De koers kende een stijging van bijna 70%, maar is daarna wel wat teruggezakt. Volgens sommigen biedt dit juist kansen. Zo denkt Arthur Hayes, mede-oprichter van crypto exchange BitMEX, dat nú wellicht wel het moment is om ethereum te kopen.

Nog een reden achter de toename van activiteiten is de afname in gas fees. Waar deze gas fees in het verleden meer dan eens een de ontwikkeling van de blockchain in de weg zaten, is dat nu zeker niet het geval. De gas fees zijn nu namelijk op het laagste punt sinds 2020.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie