Wessel Kersting Wessel Kersting
03/07/2022 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2022 16:04

Ethereum transactiekosten naar laagste punt sinds 2020

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Een van de grootste valkuilen van het Ethereum (ETH) netwerk is het feit dat de transactiekosten, ofwel gas fees, vrijwel onbetaalbaar worden op het moment dat er drukte op het netwerk ontstaat. Dit is ook een van de redenen dat Ethereum in deze staat nooit echt mainstream zou kunnen worden. Toch zien we de laatste tijd dat de gas fees flink gedaald zijn en nu slechts 0,0015 ETH bedragen. Het laagste niveau in een lange tijd.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Enorm hoge transactiekosten

Bijna twee jaar lang, tussen januari 2021 en mei 2022, waren de gemiddelde gas fees op het Ethereum netwerk ongeveer $40. Uit info van BitInfoCharts blijkt dat de gas fee op 1 mei 2022 het hoogst was, met een prijs van $196,63.

Nu de transactiekosten voor het Ethereum netwerk naar 0,0015 ETH zijn gezakt, ofwel $1,57, staan we weer op het niveau waar deze ook in december 2020 stond.

De gekte begon slechts een maand later. De harde stijging in de gas prijs kwam door de introductie van non-fungbile tokens (NFT), decentralized finance (DeFi) en het begin van een bull markt.

Toch leek er uiteindelijk een oplossing in de maak. In november 2021 kwam de mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, met een ‘decrease-cost-and-cap’ voorstel om wat druk van het netwerk te halen.

Advertentie

Interesse in NFT’s neemt af

Een van de redenen dat de transactiekosten op het Ethereum netwerk zo gedaald zijn is het feit dat NFT’s niet meer zo populair blijken als voorheen. Zoals we gisteren hebben kunnen zien is het aantal verhandelde NFT’s in juni 2022 op het laagste punt in meer dan een jaar tijd. In totaal werden er slechts 19.000 NFT verhandeld voor een totale waarde van $13,8 miljoen.

Dat de gemiddelde transactiekosten op het netwerk nu zo hard gedaald zijn wil echter niet zeggen dat dit ook zo blijft. Mocht Ethereum willen bijblijven moet er wel iets gebeuren aan de hoge transactiekosten voor wanneer er weer een nieuwe op Ethereum gebaseerde hype of bullmarkt komt. Het team achter Ethereum is in ieder geval op de hoogte van deze problemen en willen met updates in de toekomst de verstoppingen van het netwerk oplossen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie