Ivo Melchers Ivo Melchers
02/02/2024 16:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2024 14:10

AI algoritme voorspelt ethereum koers voor het einde van de maand

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
AI algoritme voorspelt ethereum koers voor het einde van de maand

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Niemand heeft een glazen bol, en dus kan niemand met zekerheid zeggen wat de cryptokoersen in petto zullen hebben. Desondanks wagen veel analisten een poging, en sinds een tijdje wordt ook kunstmatige intelligentie (AI) ingezet om voorspellingen los te laten. Een AI algoritme heeft op basis van populaire technische indicatoren een ethereum (ETH) koersvoorspelling gedaan voor het einde van de maand.

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

AI voorspelt ethereum koers

Het machine learning algoritme van Coincodex verwacht een ethereum koers van 2.440 dollar aan het einde van de maand.

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van ethereum 2.315 dollar. Dit betekent dat het AI-algoritme een stijging van zo’n 5,4 procent verwacht.

Coincodex geeft aan dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende populaire technische indicatoren zoals moving averages, RSI (voluit ‘Relative strength Index’) en MACD (voluit ‘Moving Average Converge Divergence’) om tot de voorspelling te komen.

Hieruit wordt de trend voor de korte termijn bepaald, waaruit op zijn beurt een voorspelling kan worden gebaseerd.

Over drie maanden verwacht het algoritme een koers van 3.173 dollar, wat een stijging van 36,96 procent vanaf het huidige niveau zou impliceren.

Ook de rest van het jaar zal de ethereum koers zijn stijgende lijn voort kunnen zetten volgens het algoritme. Over 6 maanden denkt het dat ethereum 4.246 dollar waard zal zijn en in een jaar moet de waarde vervolgens uitkomen op 5.826 dollar. Dit weerspiegelt stijgingen van respectievelijk 83,89% en 152,43% vanaf de huidige koers.

Het algoritme denkt dus dat ethereum tegen het einde van het jaar zijn all-time high zal overtreffen. Eind 2021 behaalde ethereum zijn hoogste prijs ooit van bijna 4.900 dollar.

Advertentie

Amerikaanse toezichthouder waarschuwt voor AI-voorspellingen

Vorige week benadrukte de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) dat AI niet de toekomst kan voorspellen.

De financiële waakhond waarschuwt crypto-beleggers dat ze op moeten passen voor AI-bots, die vaak hoge rendementen promoten.

Ondanks de gigantische capaciteiten van AI, blijft het van belang te allen tijde kritisch te blijven en jezelf voor te bereiden op alle mogelijke scenario’s.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie