Coinbase biedt oplossing Ethereum-staking probleem met nieuwe token

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase biedt oplossing Ethereum-staking probleem met nieuwe token

Foto: sweeann/Shutterstock

Het leuke van Ethereum (ETH) is dat je ETH kunt staken, waardoor je een redelijk stabiel rendement kunt behalen op je tokens terwijl de tokens zelf ook nog meer waard kunnen worden. Toch heeft het ook nadelen, want je kunt ze niet zomaar verkopen. Coinbase brengt daar verandering in met een nieuwe token.

Onhandige eigenschap van Ethereum-netwerk

De crypto exchange heeft een nieuwe token aangekondigd, waarmee je ether-tokens die op de Ethereum 2.0-chain in een staking-smart contract vastgelegd zijn kunt kopen – en ook weer kunt verkopen. Ethereum laat je van nature niet toe om tokens die vastzitten in zo’n contract te verkopen. Deze tokens zitten ‘opgesloten’ totdat het protocol een nieuwe grote upgrade krijgt.

Daar krijg je weliswaar een rendement voor terug, maar handig is het niet als je je bedenkt dat de koers van ETH nogal volatiel kan zijn. Onlangs wees on-chain data uit dat meer dan 80% van de Ethereum-stakers verlies maakte doordat de koers hard is gedaald. Dit zorgde ervoor dat het netwerk in theorie kwetsbaarder is, omdat er minder geld nodig is om een aanval uit te voeren.

Maar het betekende ook dat je vermogen als staker daalde terwijl je het niet kon verkopen. Sommige andere netwerken staan het wel toe om het contract stop te zetten om dit te voorkomen, zoals Cardano (ADA).

Oplossing voor ethereum staking-probleem

De Amerikaanse exchange heeft een oplossing gevonden voor het verkoopprobleem, in de vorm van de nieuwe token cbETH. Het handelsplatform biedt aan om ze van je terug te kopen als je ze zelf niet meer wilt hebben voordat het contract afloopt. Ook kun je ze gewoon versturen naar een ander ETH-adres terwijl ze vast in het contract zitten.

De exchange benadrukt dat cbETH net de waarde van reguliere ETH-tokens volledig kopieert. Bij cbETH zit de staking-yield bij de prijs in, die kennelijk automatisch in de prijs wordt verwerkt.

Verder is er maar één adres dat voor cbETH-tokens wordt gebruikt: 0xbe9895146f7af43049ca1c1ae358b0541ea49704. Sinds vanochtend 6 uur Nederlandse tijd moet je cbETH kunnen verhandelen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie