Coinbase zal mogelijke Ethereum PoW splitsingen steunen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/mk1one

De Ethereum (ETH) merge komt eraan en dat betekent dat vanaf dat moment het minen van ETH verleden tijd zal. Echter, als het aan een groep miners ligt, EthereumPoW, dan zal er ook een splitsing van het netwerk komen waardoor het huidige Ethereum gewoon blijft bestaan. Amerikaanse crypto exchange Coinbase heeft aangegeven dat zij deze token gewoon zullen noteren, indien het aan de criteria voldoet.

Ethereum proof-of-work

De geruchten gaan al langer dat de groep miners alles op alles zet om een hard fork te bewerkstelligen waarbij een proof-of-work versie van het Ethereum netwerk zal blijven voortbestaan. Het is nog niet zeker dat dit tijdens de merge ook daadwerkelijk gaat gebeuren, maar het is een realistische mogelijkheid.

Miners zijn, niet geheel verrassend, in grote getalen fel tegen de overschakeling naar proof-of-stake wat de belangrijkste component van de merge zal zijn. Het minen van ETH wordt hiermee afgeschaft en op die manier zijn miners ook hun inkomstenbron als sneeuw voor de zon verdampen.

Coinbase maakte gisteren op Twitter bekend dat zij een hard fork van het netwerk zouden steunen door het te noteren op de exchange. Belangrijk om te vermelden is uiteraard wel dat deze steun niet onvoorwaardelijk is. De nieuwe token zal namelijk gewoon aan de eisen van Coinbase moeten voldoen.

“Wees gerust, alle potentiële forked tokens van Ethereum, inclusief PoW forks, zullen door hetzelfde strikte noteringsbeoordelingsproces gaan dat wordt gedaan voor alle andere activa die op onze beurs worden genoteerd.”

Splitsingen van het netwerk

Een Chinese miner, Chandler Guo, is een van de mensen achter de EthereumPOW beweging. Hij stelt dat een hard fork onvermijdelijk is. Daarnaast gaf hij onlangs aan dat hij verwacht dat er misschien wel zeven of acht verschillende hard forks zullen ontstaan tijdens de merge.

De oprichter van het Ethereum netwerk, Vitalik Buterin, maakt zich weinig zorgen over dergelijke splitsingen van het netwerk. Volgens hem zullen de hard forks geen afbreuk doen aan het Ethereum netwerk zelf.

 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie