Ivo Melchers Ivo Melchers
07/08/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2023 14:00

Crypto community verbaasd: individu vernietigt enorme stapel aan ethereum

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto community verbaasd: enorme stapel aan ethereum vernietigd

Foto: Marina Kutukova/Shutterstock

Een onbekend individu is verantwoordelijk voor het uit de circulatie halen van maar liefst 2.500 ethereum (ETH). Het vernietigen van crypto wordt ook wel burnen genoemd en verlaagt het totale aantal munten in omloop.

Crypto Ontbijt: Ethereum ETF’s mogelijk al over 2 weken & meer
Crypto Ontbijt: Ethereum ETF’s mogelijk al over 2 weken & meer

ETH burn

Op 26 juli verstuurde een wallet dat de naam ‘nd4.eth’ draagt de totale stapel aan ether naar een burn-adres. Dit is een wallet-adres waar niemand de toegang tot heeft, wat betekent dat niemand in staat is om bij de munten de komen die aan dit adres zijn gekoppeld.

Tegen de huidige ethereum koers is de berg van 2.500 ETH meer dan 4,5 miljoen dollar waard. Waarom het individu ervoor koos om de munten te vernietigen is niet duidelijk.

Terwijl velen verbijsterd zijn door het feit dat iemand schijnbaar zonder reden voor meer dan 4,5 miljoen dollar aan ether op de brandstapel gooit, applaudisseerden anderen in plaats daarvan voor het effectief verminderen van de ethereum-voorraad.

Lookonchain, een bekende on-chain analist, liet vandaag op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat de persoon in kwestie een zogenoemde whale is wat betreft GMX (GMX) en Gains Network (GNS) tokens. Hij bezit namelijk een totaal van 34.284 GMX-tokens en 311.003 GNS-tokens die een waarde dragen van respectievelijk 1,84 miljoen dollar en 1,43 miljoen dollar.

De analist vermeldde tevens dat er op 29 juli 5.330 Dai (DAI) werd uitgegeven om GMX- en GNS-tokens te verkrijgen die vervolgens ook naar hetzelfde burn-adres werden verstuurd. In totaal ging het om 34,9 GMX-tokens (1.989 dollar) en 600 GNS-tokens (2.733 dollar).

Advertentie

Enorm dure ethereum fout

Eerder deze week kon je ook al een ander opmerkelijk bericht in het Ethereum nieuws voorbij hebben zien komen. Een Ethereum-ontwikkelaar had namelijk een stapel van 5 ETH, dat op het moment van schrijven meer dan 9.000 dollar waard is, per ongeluk voor 100 jaar vastgezet op het netwerk.

De ontwikkelaar bouwde aan zijn eerste ERC-20 token en dacht dat hij met neppe ether tokens op het testnet aan het werk was. Wellicht was het een verborgen marketing stunt, aangezien twitteraars en leden van het 4chan forum massaal hadden besloten om te investeren in de munt. Na een enorme prijsstijging werd er een marktkapitalisatie van 6 miljoen dollar bereikt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie