Ivo Melchers Ivo Melchers
16/06/2024 10:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2024 09:30

Crypto Rewind: ethereum ETF’s dichtbij, inflatiecijfers en meer

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto Rewind: ethereum ETF’s dichtbij, inflatiecijfers en meer

Foto:

De week zit er weer op en dat biedt ons de perfecte gelegenheid om terug te blikken op het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week. In deze Crypto Rewind-editie lees je over de verwachte lancering van ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), de Amerikaanse inflatiecijfers en MicroStrategy die nóg meer bitcoins wil kopen.

Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer

Ethereum ETF-lancering dichtbij

De aanstaande komst van ethereum spot-beursfondsen in de Verenigde Staten was ook deze week weer een belangrijk discussiepunt in het cryptoland. Het is inmiddels al meer dan drie weken geleden sinds een waslijst aan 19b-4 aanvragen werden goedgekeurd, maar het wachten is nog altijd tot ook de bijbehorende S-1 formulieren groen licht ontvangen.

Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), deelde deze week zijn verwachting dat de fondsen ‘’ergens deze zomer’’ de beurzen zullen betreden.

Een dag later bracht Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas nog veel beter nieuws. De toezichthouder zou slechts kleine feedbackpunten hebben verschaft op de herziene S-1 aanvragen, en dus zou een lancering dichtbij zijn. De analist heeft zijn zinnen gezet op 2 juli als debuutdag voor de ETH-fondsen.

Advertentie

Positieve Amerikaanse inflatiecijfers, maar BTC hard onderuit

Deze week zijn belangrijke inflatiecijfers uit de Verenigde Staten naar buiten gebracht. Op woensdag werd de welbekende consumentenprijsindex (CPI) naar buiten gebracht, gevolgd door de producentenprijsindex (PPI) een dag later.

Beiden zijn op alle mogelijke fronten lager binnengekomen dan verwacht, wat goed nieuws betekent voor bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt.

Na de vrijgave van de CPI schoot de bitcoin koers met zo’n 3% de lucht in tot een piek van ongeveer $70.000. In de avond liep het optimistische sentiment een deuk op dankzij de persconferentie van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. De bank blijft nog altijd terughoudend ten aanzien van renteverlagingen om een nieuwe inflatie-opleving koste wat het kost te voorkomen.

De strenge persconferentie bracht de bitcoin koers terug naar $67.000. Op vrijdag ging bitcoin zelfs nog verder onderuit tot een dieptepunt van $65.000, de laagste prijs in een maand tijd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

MicroStrategy wil BTC-bezit verder uitbreiden

MicroStrategy, met afstand de grootste beursgenoteerde bitcoin-houder ter wereld, heeft deze week plannen naar buiten gebracht om zijn bitcoin-schatkist verder uit te breiden.

De Amerikaanse softwareleverancier wil $500 miljoen ophalen met de verkoop van converteerbare obligaties. De netto-opbrengsten zullen voornamelijk worden gebruikt om extra bitcoins aan te schaffen.

MicroStrategy bezit momenteel 214.400 bitcoins die tegen de huidige bitcoin een totale waarde van ruim $14 miljard vertegenwoordigen.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
dit is hoe laat ethereum ETH etf's lanceren anycoin direct
Zo laat gaat de ethereum (ETH) ETF live & Nederlanders krijgen gratis ETH
Advertentie