Floris Florussen Floris Florussen
15/06/2024 06:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2024 20:40

MicroStrategy wil nog meer bitcoin kopen met plan van half miljard

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy wil nog meer bitcoin kopen met plan van half miljard

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

MicroStrategy (MSTR) is van plan om een aandelenverkoop van 500 miljoen dollar te organiseren om extra bitcoin (BTC) te kunnen kopen. Het bedrijf versterkt hiermee zijn toewijding aan bitcoin binnen het bedrijf. MicroStrategy heeft aangekondigd dat het van plan is om de aandelen in de vorm van converteerbare obligaties aan te bieden. Deze komen in 2032 te vervallen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Microstrategy gaat zijn bedrijfsobligaties aanbieden

De schulduitgifte bestaat uit converteerbare obligaties die in 2032 vervallen. Deze optie zal niet beschikbaar zijn voor particuliere beleggers, maar enkel voor gekwalificeerde institutionele kopers. Na de aankoop heeft men nog twee weken de tijd om tot 75 miljoen dollar extra aan obligaties te verwerven.

Het persbericht lichtte toe dat het rentepercentage, de initiële wisselkoers en andere voorwaarden van de obligaties worden bepaald op het moment van de aanbieding. Microstrategy verwacht daarbij dat de referentieprijs voor de obligatie gelijk zal zijn aan de gewone aandelenprijs op de dag van aanbieding.

De netto-opbrengsten zullen voornamelijk worden gebruikt om extra bitcoin te verwerven en om te voorzien in algemene bedrijfsdoeleinden. Ondanks dat de prijs van bitcoin afhankelijk is van marktomstandigheden, sluit deze zet aan bij het langetermijndoel van MicroStrategy om zo veel mogelijk bitcoin als reserve-activum te gebruiken.

Advertentie

Niet voor iedereen beschikbaar

Bitcoin-maximalist Michael Saylor heeft onlangs ingestemd met een schikking van $40 miljoen om zijn rechtszaak te beëindigen. Om fiscale problemen te voorkomen, kiest Microstrategy ervoor om volgens het boekje te werken waardoor niet iedereen in aanmerking komt voor deze optie.

Volgens het persbericht zouden de obligaties worden aangeboden en verkocht aan gekwalificeerde kopers onder Regel 144A van de Securities Act van 1933. Dit zou betekenen dat de converteerbare obligaties niet officieel geregistreerd zullen zijn bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Niet geregistreerd zijn bij de SEC betekent dat ze niet in openbare markten kunnen worden verkocht of gekocht zonder aan bepaalde specifieke juridische voorwaarden te voldoen.

Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht

MicroStrategy’s gok op bitcoin

MicroStrategy, onder leiding van uitvoerend voorzitter Michael Saylor, is bekend geworden om zijn bitcoin-gerichte strategie in de afgelopen jaren. Op 26 april bezat het bedrijf 214.400 bitcoin die op dit moment ongeveer 14 miljard dollar waard zijn. Eventuele bitcoin aankopen in het tweede kwartaal zou betekenen dat het bedrijf 15 opeenvolgende kwartalen bitcoin heeft gekocht.

Hoewel andere bedrijven zoals Tesla (TSLA) hebben bevestigd crypto te kopen, heeft geen van hen een bitcoin voorraad die ook maar in de buurt komt van die van MicroStrategy.

In dat opzicht, tonen de aandelen van geen van de andere bedrijven die in bitcoin investeren zoveel correlatie met de bitcoin prijs als het aandeel van MicroStrategy. Hoewel de prijstrend voor bitcoin en MicroStrategy parallel lijken te bewegen, is het aandeel van MicroStrategy sinds februari harder in prijs gestegen. Op 26 februari 2024 kondigde Microstrategy aan dat het 3.000 bitcoin aan zijn portefeuille had toegevoegd.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie