Dit is waarom de crypto markt snel herstelt, aldus hedgefondsmanager

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Dit is waarom de crypto markt snel herstelt, aldus hedgefondsmanager

Foto: Al Teich / Shutterstock.com

De CEO van het hedgefonds SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, liet onlangs in een interview met CNBC weten waarom hij overtuigd is van het feit dat de crypto markt binnen de kortste keren weer hersteld zal zijn. Volgens hem ziet de nabije toekomst er in ieder geval erg goed uit.

Crypto markt herstelt voorzichtig

De laatste paar weken hebben we de koersen van de meeste cryptocurrencies eindelijk weer aardig zien stijgen. Scaramucci stelt dat hij niet verbaasd zal zijn als deze trend zich blijft doorzetten. Een aantal specifieke ontwikkelingen zullen er volgens Scaramucci voor zorgen dat de crypto markt als geheel weer naar boven wordt gekatapulteerd.

Een van die zaken is het bitcoin (BTC) Lightning Network. Dit is een schaaloplossing op het Bitcoin netwerk waarmee transacties een stuk efficiënter gedaan kunnen worden. Op die manier wordt het betalen met bitcoin daadwerkelijk de moeite waard. Dit Lightning Network wordt steeds populairder en volgens Scaramucci kan dit de hele crypto markt ten goede komen.

Daarnaast noemt hij het grote nieuws dat vermogensbeheerder BlackRock de crypto industrie binnengetreden is. BlackRock is de allergrootste vermogensbeheerder ter wereld met meer dan $10 biljoen aan activa in beheer. BlackRock ging een samenwerking met Amerikaanse crypto exchange Coinbase aan en maakte ook bekend dat zij zelf een particulier fonds ging lanceren voor klanten.

“Tot slot ziet CEO Larry Fink de institutionele vraag naar digitale activa. Anders zou hij die producten niet opzetten, en zou hij niet samenwerken met Coinbase. Ik wil mensen er alleen aan herinneren dat er maar 21 miljoen bitcoins zijn, en dat je een supply shock krijgt met heel weinig aanbod.”

Ethereum merge

Een andere belangrijke factor in zijn voorspelling dat de crypto markt snel hersteld zal zijn is de Ethereum (ETH) merge. Deze grote update zal ervoor zorgen dat het Ethereum netwerk op proof-of-stake overschakelt en is een van de meest geanticipeerde updates in de geschiedenis van de crypto industrie.

“Veel handelaren kopen waarschijnlijk dat gerucht; zij zullen waarschijnlijk verkopen op het nieuws van die merge. ik zou mensen zou willen waarschuwen om dat niet te doen; dit zijn geweldige langetermijninvesteringen,” 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie