Roy van Krieken Roy van Krieken
29/06/2022 05:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2022 05:09

Dit is waarom Vitalik Buterin Ethereum creëerde

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Dit is waarom Vitalik Buterin Ethereum creëerde

Foto: Alexey Smyshlyaev / Shutterstock.com

Het is al jaren een van de grote namen binnen de crypto industrie; Ethereum (ETH). De oprichter van dit inmiddels befaamde netwerk, Vitalik Buterin, gaf laatst in een interview met Business Insider een inzicht in zijn beweegredenen om een jaren geleden een gloednieuw blockchain netwerk op te richten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin is te beperkt

Het verhaal van Ethereum begint in 2011. Destijds bestond de volledige crypto industrie eigenlijk alleen maar uit bitcoin (BTC). Van andere cryptocurrencies was nog maar nauwelijks sprake. Op dat moment was Vitalik Buterin ook bezig met bitcoin, maar al snel kwam hij tot de conclusie dat er ook de mogelijkheid bestond om andere, superieure crypto netwerken op te zetten.

Dat was het moment dat Vitalik Buterin met het idee kwam om het Ethereum netwerk te bouwen. Hij stopte met zijn opleiding om zich volledig te focussen op de ontwikkeling van zijn blockchain project.

“Ik kwam met het idee achter Ethereum. Dit idee van een blockchain met een ingebouwde programmeertaal als, wat ik dacht dat de eenvoudigste en meest logische manier was om eigenlijk een platform te bouwen dat voor veel meer soorten toepassingen kan worden gebruikt.”

Ethereum is een smartphone. Bitcoin is een rekenmachine

Het Bitcoin netwerk was volgens Buterin simpelweg veels te beperkt. Het leent zich simpelweg niet voor de meeste functionaliteiten waar Buterin juist in geïnteresseerd was. Hij stelt daarom zelfs dat het een smartphone met een rekenmachine vergelijken is. 

“Denk aan het verschil tussen zoiets als een zakrekenmachine en een smartphone, waar een zakrekenmachine één ding doet en het doet één ding goed, maar eigenlijk willen mensen al die andere dingen doen. En als je een smartphone hebt, dan heb je op de smartphone een zakrekenmachine als app. Je hebt muziek afspelen als een app. Je hebt een webbrowser als app en zo’n beetje al het andere.”

Dat is in de woorden van Buterin zelf dus waarom hij het Ethereum netwerk creëerde. Hij zag de potentie van blockchain technologie al snel, maar kwam tot de conclusie dat het Bitcoin netwerk niet zou volstaan. Het Ethereum netwerk zou van alle markten thuis moeten zijn en op die manier verder kunnen gaan waar het Bitcoin netwerk stopt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie