Simon Bosch Simon Bosch
12/10/2023 18:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2023 13:45

Ethereum adoptie: Bankgigant zet reguliere aandelen op blockchain

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin ETF is al ingesprijsd in de BTC koers, zegt Coinbase

Foto: Tada Images/Shutterstock

Een paar jaar geleden waren ‘cryptocurrency’ en ‘blockchain’ vieze woorden in de traditionele financiële wereld, het werd vooral geassocieerd met louche praktijken. Maar inmiddels is dat wel anders. JP Morgan, de grootste bank ter wereld, heeft nu reguliere aandelen op de blockchain van Ethereum gezet. Het bedrijf stelt je in staat om ze te gebruiken als onderpand voor leningen.

Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht

JP Morgan zet aandelen op Ethereum

Volgens Bloomberg heeft JP Morgan een platform onder de naam Tokenized Collateral Network (TCN) officieel beschikbaar gesteld. Met dit platform kun je traditionele activa op de blockchain zetten. De bank maakt hiervoor gebruik van zijn eigen blockchain-platform Onyx Digital Assets, dat is gebouwd op Ethereum (ETH).

JP Morgan heeft de aftrap genomen met aandelen in één van BlackRocks geldmarktfondsen. Vervolgens heeft het bedrijf deze verstuurd naar de Britse bank Barclays. Deze bank zal de activa gebruiken als onderpand voor zijn eigen handel in derivaten. Banken gebruiken doorgaans aandelen in geldmarktfondsen als onderpand voor onderlinge derivatenhandel.

De overdracht van de aandelen tussen JP Morgan en Barclays was door Onyx te gebruiken vrijwel onmiddellijk, verklaarde JP Morgan aan Bloomberg. Ook zou het goedkoper zijn, alhoewel het niet duidelijk is hoeveel goedkoper.

Normaal gesproken gebruiken banken met name staatsobligaties als onderpand voor leningen, wat beleidsmakers vereisen. Maar klanten van JP Morgan kunnen een breed scala aan activa tokenizen via Onyx om genoeg onderpand te hebben voor leningen.

Advertentie

Banken investeren in blockchain

Banken zijn steeds vaker te vinden in crypto-land. Zo heeft het Zwitserse UBS onlangs ook aangekondigd activa op Ethereum te zetten, alhoewel het hiervoor gebruikmaakte van zijn eigen platform en niet van dat van JP Morgan.

Credit Suisse, dat inmiddels onderdeel is van Credit Suisse, heeft samen met Deutsche Bank geïnvesteerd in een ander platform dat inmiddels ondersteuning biedt aan Polygon (MATIC). De Duitse aandelenbeurs Börse Stuttgart heeft samen met een Duitse verzekeraar een platform voor goed verzekerde crypto staking.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Advertentie