Simon Bosch Simon Bosch
03/06/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2023 10:00

Blockchain van twee grote banken gebruikt nu Polygon

icon-ethereum
Ethereum nieuws
La blockchain de dos grandes bancos ya utiliza Polygon

Foto: Shutterstock/Vladimka production

Inmiddels is het punt aangebroken dat ook de giganten van de financiële wereld er niet meer omheen kunnen. Zelfs zij zijn inmiddels begonnen met het gebruiken van blockchain voor hun infrastructuur. Taurus, één van de platformen die wordt gesteund door twee grote banken, werkt nu ook met Polygon (MATIC).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Banken willen Polygon

Het Zwitserse Taurus stelt bedrijven in staat om getokeniseerde (lees: op de blockchain gezette) activa uit te geven. Taurus kan ze bovendien beheren, daar is het namelijk custodian voor. Afgelopen februari haalde het 65 miljoen dollar op in een investeringsronde onder leiding van Credit Suisse.

Naast deze enorme Zwitserse investeringsbank hebben ook Deutsche Bank, Arab Bank Switserland en Pictet Group geïnvesteerd in Taurus, die bovendien allemaal klant zijn bij het bedrijf.

Op vrijdag schreef het blockchain-platform in een blogpost dat het nu ook de Polygon (ticker: MATIC) blockchain ondersteunt. Klanten willen allemaal crypto-infrastructuur zonder gebonden te zijn aan een specifieke cryptocurrency of blockchain. Taurus wil dit aanpakken door simpelweg verschillende protocollen aan te bieden.

Polygon is een protocol dat Ethereum (ETH) helpt met het opschalen van activiteit. Met Polygon kun je dus transacties op Ethereum verwerken, maar met veel lagere transactiekosten en met een hogere doorvoersnelheid. Tegelijkertijd moet het de veiligheid en het ecosysteem van Ethereum behouden.

Advertentie

Activa ‘tokeniseren’ is de toekomst

Taurus denkt dat het op de blockchain zetten van ‘offline activa’ de volgende grote kans is voor de crypto-markt. Deze tak van sport zou namelijk groeien tot een wereldwijde marktwaarde van 10 biljoen dollar. Intussen heeft het naar eigen zeggen al 60% van de hele tokenisering-markt van Zwitserland in handen.

Daar is het niet de enige in. Zelfs BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, ziet grote kansen in het op de blockchain zetten van bijvoorbeeld aandelen en obligaties, zo verklaarde BlackRock-CEO Larry Fink onlangs.

Helaas is Credit Suisse inmiddels failliet gegaan, maar de bank heeft volgens Reuters nu een doorstart gemaakt. Het Zwitserse UBS heeft Credit Suisse namelijk gered en stelt het bedrijf in staat om onder zijn eigen naam zijn activiteiten door te zetten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Advertentie