Thom Derks Thom Derks
19/03/2023 15:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2023 15:10

Grootste vermogensbeheerder ter wereld speelt met crypto tokenisatie

Nieuws
Grootste vermogensbeheerder ter wereld speelt met crypto tokenisatie

Foto: Andre Boukreev/Shutterstock

Larry Fink, de CEO van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, publiceerde op 17 maart 2023 zijn jaarlijkse aandeelhoudersbrief. Hoewel hij niet per se bullish is over de komende periode, geeft hij aan dat BlackRock veel kansen ziet op het gebied van het ’tokeniseren’ van assets met blockchain technologie. Tokenisatie is het omzetten van een object of asset naar een token of cryptomunt.

VeChain koers zeer bullish, maar ADA heeft het zwaar – kans om in te stappen?
VeChain koers zeer bullish, maar ADA heeft het zwaar - kans om in te stappen?

Tokenisatie is efficiëntie

De machtige Larry Fink ziet met name potentie op het gebied van efficiëntie als hij naar blockchain-technologie kijkt. Waar er in het huidige systeem vaak drie of meer tussenpersonen zitten tussen bedrijven en zijn aandeelhouders, heeft tokenisatie de potentie om dat gat te verkleinen.

Vergeet ook niet dat al die tussenpersonen ook geld moeten verdienen, waardoor er binnen dit systeem een hoop geld verloren gaat aan inefficiëntie. “Bij BlackRock blijven we het ecosysteem van digitale assets onderzoeken, met name gebieden die voor onze klanten relevant zijn, zoals gesloten blockchains en de tokenisatie van aandelen en obligaties”, aldus Fink in zijn aandeelhoudersbrief.

Verder zegt Fink dat er op dit moment vooral duidelijke wet- en regelgeving nodig is voor de crypto industrie. Als er oplossingen komen voor de problemen die nu op dat gebied spelen, dan ziet BlackRock volgens zijn CEO veel potentie in de technologie en toepassingen daarvan.

Advertentie

Amerika loopt achter

Wat verder opvallend is aan het schrijven van Fink, is dat volgens hem de Verenigde Staten begint achter te lopen op landen als India, Brazilië en bepaalde delen van Afrika. In veel opkomende economieën is meer ruimte om te experimenteren met nieuwe technologie, omdat overheden daar ook zien dat er kansen liggen.

In Amerika is de situatie anders en moet de gevestigde orde zijn machtspositie beschermen. Dat uit zich over het algemeen in een lastiger klimaat voor ondernemers om nieuwe dingen te proberen, omdat alles zogenaamd toch al naar behoren werkt.

Zo kan het gebeuren dat landen die nu nog een voorsprong hebben straks worden ingehaald door opkomende economieën als India, Brazilië en bepaalde delen van Afrika. Fink constateert dat het in veel van die landen nu al een stuk goedkoper is om betalingen te doen dan in de Verenigde Staten. In Afrika is bitcoin (BTC) bijvoorbeeld ook een heel populair alternatief voor overheidsgeld aan het worden.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie