Thom Derks Thom Derks
19/03/2023 15:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2023 15:10

Grootste vermogensbeheerder ter wereld speelt met crypto tokenisatie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grootste vermogensbeheerder ter wereld speelt met crypto tokenisatie

Foto: Andre Boukreev/Shutterstock

Larry Fink, de CEO van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, publiceerde op 17 maart 2023 zijn jaarlijkse aandeelhoudersbrief. Hoewel hij niet per se bullish is over de komende periode, geeft hij aan dat BlackRock veel kansen ziet op het gebied van het ’tokeniseren’ van assets met blockchain technologie. Tokenisatie is het omzetten van een object of asset naar een token of cryptomunt.

Van $8.000 naar $6 miljoen: cryptohandelaar scoort met Ethereum memecoin
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Tokenisatie is efficiëntie

De machtige Larry Fink ziet met name potentie op het gebied van efficiëntie als hij naar blockchain-technologie kijkt. Waar er in het huidige systeem vaak drie of meer tussenpersonen zitten tussen bedrijven en zijn aandeelhouders, heeft tokenisatie de potentie om dat gat te verkleinen.

Vergeet ook niet dat al die tussenpersonen ook geld moeten verdienen, waardoor er binnen dit systeem een hoop geld verloren gaat aan inefficiëntie. “Bij BlackRock blijven we het ecosysteem van digitale assets onderzoeken, met name gebieden die voor onze klanten relevant zijn, zoals gesloten blockchains en de tokenisatie van aandelen en obligaties”, aldus Fink in zijn aandeelhoudersbrief.

Verder zegt Fink dat er op dit moment vooral duidelijke wet- en regelgeving nodig is voor de crypto industrie. Als er oplossingen komen voor de problemen die nu op dat gebied spelen, dan ziet BlackRock volgens zijn CEO veel potentie in de technologie en toepassingen daarvan.

Advertentie

Amerika loopt achter

Wat verder opvallend is aan het schrijven van Fink, is dat volgens hem de Verenigde Staten begint achter te lopen op landen als India, Brazilië en bepaalde delen van Afrika. In veel opkomende economieën is meer ruimte om te experimenteren met nieuwe technologie, omdat overheden daar ook zien dat er kansen liggen.

In Amerika is de situatie anders en moet de gevestigde orde zijn machtspositie beschermen. Dat uit zich over het algemeen in een lastiger klimaat voor ondernemers om nieuwe dingen te proberen, omdat alles zogenaamd toch al naar behoren werkt.

Zo kan het gebeuren dat landen die nu nog een voorsprong hebben straks worden ingehaald door opkomende economieën als India, Brazilië en bepaalde delen van Afrika. Fink constateert dat het in veel van die landen nu al een stuk goedkoper is om betalingen te doen dan in de Verenigde Staten. In Afrika is bitcoin (BTC) bijvoorbeeld ook een heel populair alternatief voor overheidsgeld aan het worden.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie