Erik Juffermans Erik Juffermans
25/11/2023 21:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2023 17:03

Ethereum: belangrijke data wijst op nieuwe koersstijging

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum slaat terug: Maakt in 1 dag ondermaatse prestaties goed

Foto: r.classen/Shutterstock

Sinds woensdag steeg de ethereum (ETH) koers met ongeveer 10 procent, en ETH lijkt zich op te maken voor een aanval op de jaarlijkse piek van april. Toen tikte de koers het niveau van $2140 aan. Mocht dit niveau doorbroken worden, ligt de weg naar de hogere niveaus open. Op basis van on-chain analyse zal dit geen grote uitdaging zijn voor ETH.

Airdrop-kritiek treft Ethereum’s Starknet, activiteit neemt flink af
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Cruciaal on-chain niveau doorbroken

De on-chain weerstand- en steunniveaus worden bepaald op basis van de dichtheid van investeerders op specifieke niveaus. Tussen $1982 en $2044 stapten veruit de meeste investeerders in ethereum. 1,67 adressen kochten in deze zone gezamenlijk 38,73 miljoen ETH.

Op moment van schrijven handelt de koers boven deze zone, op $2086. On-chain data toont tevens aan dat relatief weinig investeerders in de zone tussen $2044 en $2426 ethereum kochten. Uitgaande van deze informatie zou de ethereum koers zonder al te veel moeite richting de $2400 kunnen stijgen. Dit meldt een analist via X.

ETH outflows negatief

Een andere analist deelt dat sinds het begin van november crypto exchanges een negatieve net-outflow voor ETH noteren. Dit houdt in dat er meer ethereum exchanges verlaat dan dat er op exchanges wordt gestort. In totaal gaat het sinds de start van de maand om meer dan $1 miljard aan ETH outflows.

Deze forse outflows zijn wellicht een indicatie dat er massaal ETH wordt gekocht en vervolgens van exchanges naar private wallets wordt gestuurd. Dit, in combinatie met de eerdergenoemde on-chain data, zijn twee extreem positieve indicatoren die het idee van een verdere koersstijging voor ETH ondersteunen.

Hoewel ETH dit jaar ten opzichte van bitcoin (BTC) en andere altcoins wellicht wat teleurstelt, kan hier dus snel verandering in komen. Sterke indicatoren wijzen op een koersstijging. In financiële markten, en zeker in crypto, is zoals we weten echter niks een garantie. Maar mocht de crypto markt niet onverwachts opgeschud worden, dan liggen er misschien wel hele mooie weken in het verschiet voor Ethereum.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie