Erik Juffermans Erik Juffermans
25/11/2023 21:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2023 17:03

Ethereum: belangrijke data wijst op nieuwe koersstijging

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum slaat terug: Maakt in 1 dag ondermaatse prestaties goed

Foto: r.classen/Shutterstock

Sinds woensdag steeg de ethereum (ETH) koers met ongeveer 10 procent, en ETH lijkt zich op te maken voor een aanval op de jaarlijkse piek van april. Toen tikte de koers het niveau van $2140 aan. Mocht dit niveau doorbroken worden, ligt de weg naar de hogere niveaus open. Op basis van on-chain analyse zal dit geen grote uitdaging zijn voor ETH.

Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Ethereum ETF's stunten op Wall Street - nieuwe recordkoers in zicht

Cruciaal on-chain niveau doorbroken

De on-chain weerstand- en steunniveaus worden bepaald op basis van de dichtheid van investeerders op specifieke niveaus. Tussen $1982 en $2044 stapten veruit de meeste investeerders in ethereum. 1,67 adressen kochten in deze zone gezamenlijk 38,73 miljoen ETH.

Op moment van schrijven handelt de koers boven deze zone, op $2086. On-chain data toont tevens aan dat relatief weinig investeerders in de zone tussen $2044 en $2426 ethereum kochten. Uitgaande van deze informatie zou de ethereum koers zonder al te veel moeite richting de $2400 kunnen stijgen. Dit meldt een analist via X.

ETH outflows negatief

Een andere analist deelt dat sinds het begin van november crypto exchanges een negatieve net-outflow voor ETH noteren. Dit houdt in dat er meer ethereum exchanges verlaat dan dat er op exchanges wordt gestort. In totaal gaat het sinds de start van de maand om meer dan $1 miljard aan ETH outflows.

Deze forse outflows zijn wellicht een indicatie dat er massaal ETH wordt gekocht en vervolgens van exchanges naar private wallets wordt gestuurd. Dit, in combinatie met de eerdergenoemde on-chain data, zijn twee extreem positieve indicatoren die het idee van een verdere koersstijging voor ETH ondersteunen.

Hoewel ETH dit jaar ten opzichte van bitcoin (BTC) en andere altcoins wellicht wat teleurstelt, kan hier dus snel verandering in komen. Sterke indicatoren wijzen op een koersstijging. In financiële markten, en zeker in crypto, is zoals we weten echter niks een garantie. Maar mocht de crypto markt niet onverwachts opgeschud worden, dan liggen er misschien wel hele mooie weken in het verschiet voor Ethereum.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
dit is hoe laat ethereum ETH etf's lanceren anycoin direct
Zo laat gaat de ethereum (ETH) ETF live & Nederlanders krijgen gratis ETH
Advertentie