Sander van Rijn Sander van Rijn
29/09/2023 09:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2023 09:05

Ethereum beursfondsen worden met haast in komende dagen gelanceerd

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Historisch: Ethereum beursfondsen debuteren, maar volume ontgoochelt

Foto: thinkhubstudio/Shutterstock

Het ziet er naar uit dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met haast exchange-traded funds (ETF), of beursgenoteerde fondsen, voor ethereum (ETH) futures wil goedkeuren.

De bekende vermogensbeheerder VanEck kondigde gisteren aan dat zijn ethereum futures-ETF, de Ethereum Strategy ETF (EFUT), binnenkort zal lanceren. Dat kan al zo vroeg als begin volgende week zijn.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

VanEck ethereum-ETF lanceert mogelijk al maandag

Een futures-ETF volgt de prijzen van termijncontracten en bezit, in tegenstelling tot een spot-ETF, niet de onderliggende activa. Het fonds zal dus geen ETH bezitten. Het EFUT wordt genoteerd op de Chicago Mercantile Exchange (CME), een van de grootste en meest bekende derivatenbeurzen ter wereld..

Bloomberg analisten Eric Balchunas en James Seyffart zijn van mening dat we sneller ethereum futures-ETF’s kunnen verwachten dan aanvankelijk werd verwacht. Seyffart suggereert dat EFUT mogelijk op maandag 2 oktober al van start gaat.

Seyffart speculeert dat de financiële toezichthouder het proces versnelt vanwege een mogelijke government shutdown in de VS, oftewel de regering dreigt stil te vallen. Analist Balchunas bevestigt in een reactie de vermoedens van Seyffart en verklaart: “VanEck is officieel effectief! Dit betekent dat de lancering eraan komt (waarschijnlijk maandagochtend).”

Advertentie

Meer Ethereum ETF’s worden gelanceerd

Mogelijk blijft het niet bij de ethereum-ETF van VanEck. Naast VanEck staat de financiële dienstverlener Valkyrie ook in de rij om een ethereum-ETF aan te bieden. Valkyrie lijkt zelfs de race te winnen om de eerste aanbieder van een ethereum futures-ETF in de VS te worden.

Ondanks het positieve nieuws over deze ETF’s, is er minder positief nieuws te melden over de langverwachte bitcoin (BTC) spot-ETF’s. De SEC kondigt namelijk wederom aan dat het een groot aantal aanvragen uitstelt.

De hype omtrent dit soort fondsen is groot omdat de markt speculeert dat ze massaal (institutionele) investeerders kunnen aantrekken naar crypto. De markt acht de goedkeuring van een dergelijk fonds groter dan ooit, omdat ditmaal Blackrock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, mee doet.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie