Ivo Melchers Ivo Melchers
29/09/2023 05:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2023 21:19

Bitcoin koers daalt, bitcoin ETF’s waaronder BlackRock uitgesteld

Nieuws
Bitcoin koers daalt, bitcoin ETF´s waaronder BlackRock uitgesteld

Foto: David Tran Photo/Shutterstock

Gisteravond steeg bitcoin (BTC) plotseling erg hard tot een piek van 27.300 dollar. Terwijl niemand het verwachtte, liet bitcoin maar weer eens zien wat het in huis heeft. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) brengt de stemming in het crypto-land nu echter weer iets naar beneden aangezien het de deadlines van verschillende spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen voor bitcoin heeft uitgesteld. Hoe staat de koers er momenteel voor na dit nieuws en wat moet je vandaag in de gaten houden?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers maakt lichte correctie

Gisteravond rond 18:00 uur werd het hoogtepunt van om en nabij de 27.300 dollar bereikt. Om 20:15 uur maakte bitcoin een glijdpartij en zakte tot een low van 26.900 dollar. Dit is vooralsnog het laagste punt gebleken. Sinds deze koersdaling handelt bitcoin tussen de 26.900 en 27.200 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Wat betreft steun- en weerstandsniveaus zijn 26.800 en 27.500 dollar enorm belangrijke koerslevels. De 26.800 dollar werd gistermiddag met gemak doorbroken om in de buurt te komen van de volgende halte van 27.500 dollar.

Het niveau van 27.500 dollar staat gelijk aan de hoogst behaalde prijs van deze maand. Tot dusver is de BTC koers er dus nog niet in geslaagd een higher high te vormen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 26.977 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 25.485.

Advertentie

Altcoinmarkt: solana en TRON de hardste stijgers

Kijkende naar de top 10 cryptocurrencies van het moment staat alles en iedereen in het groen vergeleken met een dag eerder. Bitcoin trekt uiteraard het leeuwendeel van de altcoins met zich mee. Solana (SOL) en TRON (TRX) zijn de uitblinkers met stijgingen van respectievelijk 5,11 en 3,42 procent.

Andere populaire munten zoals cardano (ADA), XRP en ethereum (ETH) staan tussen de 2 en 3 procent hoger dan 24 uur geleden.

‘Bitcoin ETF’s hebben slechte prestaties, maar er is hoop’
'Bitcoin ETF's hebben slechte prestaties, maar er is hoop'

Bitcoin vandaag: belangrijke inflatiecijfers VS

Voor vandaag zijn met name de ogen gericht op de publicatie van de Kern PCE Prijsindex van de Verenigde Staten.

De PCE is een uitgebreidere maatstaf dan de welbekende consumentenprijsindex (CPI) en wordt doorgaans als voorkeursmaatstaf gezien voor de Federal Reserve. De kern PCE-cijfers laten bovendien de prijzen van voedsel en energie buiten beschouwing.

Voor de maandelijkse cijfers wordt, net als vorige maand, een stijging van 0,2 procent verwacht. Voor de jaarlijkse cijfers ligt de verwachting op een stijging van 3,9 procent, terwijl deze vorige maand uitkwam op 4,2 procent.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto nieuws: BTC beursfondsen uitgesteld

Vooruitlopend op een verwachte sluiting van de overheid heeft de SEC de deadlines voor bitcoin spot-ETF aanvragen van BlackRock, Bitwise, Invesco & Galaxy en Valkyrie uitgesteld. VanEck, Wisdomtree en Fidelity zullen hoogstwaarschijnlijk vandaag hetzelfde nieuws te horen krijgen.

De tweede deadline voor al deze aanvragen stond pas voor de week van 16 oktober op de agenda. Eerder deze week had de financiële toezichthouder ook al onverwachts haar besluit uitgesteld voor de gezamenlijke poging van ARKInvest en 21Shares evenals die van GlobalX.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie