Ivo Melchers Ivo Melchers
29/09/2023 05:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2023 21:19

Bitcoin koers daalt, bitcoin ETF’s waaronder BlackRock uitgesteld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt, bitcoin ETF´s waaronder BlackRock uitgesteld

Foto: David Tran Photo/Shutterstock

Gisteravond steeg bitcoin (BTC) plotseling erg hard tot een piek van 27.300 dollar. Terwijl niemand het verwachtte, liet bitcoin maar weer eens zien wat het in huis heeft. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) brengt de stemming in het crypto-land nu echter weer iets naar beneden aangezien het de deadlines van verschillende spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen voor bitcoin heeft uitgesteld. Hoe staat de koers er momenteel voor na dit nieuws en wat moet je vandaag in de gaten houden?

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin koers maakt lichte correctie

Gisteravond rond 18:00 uur werd het hoogtepunt van om en nabij de 27.300 dollar bereikt. Om 20:15 uur maakte bitcoin een glijdpartij en zakte tot een low van 26.900 dollar. Dit is vooralsnog het laagste punt gebleken. Sinds deze koersdaling handelt bitcoin tussen de 26.900 en 27.200 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Wat betreft steun- en weerstandsniveaus zijn 26.800 en 27.500 dollar enorm belangrijke koerslevels. De 26.800 dollar werd gistermiddag met gemak doorbroken om in de buurt te komen van de volgende halte van 27.500 dollar.

Het niveau van 27.500 dollar staat gelijk aan de hoogst behaalde prijs van deze maand. Tot dusver is de BTC koers er dus nog niet in geslaagd een higher high te vormen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 26.977 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 25.485.

Advertisement

Altcoinmarkt: solana en TRON de hardste stijgers

Kijkende naar de top 10 cryptocurrencies van het moment staat alles en iedereen in het groen vergeleken met een dag eerder. Bitcoin trekt uiteraard het leeuwendeel van de altcoins met zich mee. Solana (SOL) en TRON (TRX) zijn de uitblinkers met stijgingen van respectievelijk 5,11 en 3,42 procent.

Andere populaire munten zoals cardano (ADA), XRP en ethereum (ETH) staan tussen de 2 en 3 procent hoger dan 24 uur geleden.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin vandaag: belangrijke inflatiecijfers VS

Voor vandaag zijn met name de ogen gericht op de publicatie van de Kern PCE Prijsindex van de Verenigde Staten.

De PCE is een uitgebreidere maatstaf dan de welbekende consumentenprijsindex (CPI) en wordt doorgaans als voorkeursmaatstaf gezien voor de Federal Reserve. De kern PCE-cijfers laten bovendien de prijzen van voedsel en energie buiten beschouwing.

Voor de maandelijkse cijfers wordt, net als vorige maand, een stijging van 0,2 procent verwacht. Voor de jaarlijkse cijfers ligt de verwachting op een stijging van 3,9 procent, terwijl deze vorige maand uitkwam op 4,2 procent.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto nieuws: BTC beursfondsen uitgesteld

Vooruitlopend op een verwachte sluiting van de overheid heeft de SEC de deadlines voor bitcoin spot-ETF aanvragen van BlackRock, Bitwise, Invesco & Galaxy en Valkyrie uitgesteld. VanEck, Wisdomtree en Fidelity zullen hoogstwaarschijnlijk vandaag hetzelfde nieuws te horen krijgen.

De tweede deadline voor al deze aanvragen stond pas voor de week van 16 oktober op de agenda. Eerder deze week had de financiële toezichthouder ook al onverwachts haar besluit uitgesteld voor de gezamenlijke poging van ARKInvest en 21Shares evenals die van GlobalX.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement