Kevin Schijven Kevin Schijven
25/01/2024 10:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2024 09:53

Ethereum ETF van BlackRock uitgesteld, beslissing verwacht in voorjaar

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
BlackRock Bitcoin ETF passeert de 100.000 BTC door recordinstroom

Foto: Tada Images/Shutterstock

Na de recente goedkeuring van de eerste bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten, heeft de markt nu de hoop gevestigd op de goedkeuring van de eerste ethereum (ETH) spot ETF’s.

De Securities and Exchange Commission (SEC) is echter nog niet zover. De Amerikaanse toezichthouder heeft wederom een aanvraag voor een ethereum-ETF uitgesteld.

Gaan de ethereum ETF’s bitcoin achterna? Miljoenen in beweging
Gaan de ethereum ETF's bitcoin achterna? Miljoenen in beweging

Ethereum ETF van BlackRock uitgesteld

De SEC heeft ditmaal de aanvraag voor een ethereum-ETF van BlackRock uitgesteld, de grootste vermogensbeheerder ter wereld.

De deadline was vastgesteld op 25 januari, en de waakhond heeft het uitstel net een dag van tevoren aangekondigd. De SEC geeft aan dat het meer tijd nodig heeft:

“De Commissie vindt het gepast om een langere periode aan te wijzen waarbinnen actie moet worden ondernomen met betrekking tot de voorgestelde wijziging van de regels”, aldus Sherry Haywood  van de SEC.

Dat betekent dat de deadline voor de aanvraag van BlackRock met 45 dagen wordt uitgesteld naar maart. De markt verwacht echter niet dat de SEC tegen maart een beslissing zal nemen.

Advertentie

Wanneer kunnen we beslissingen voor de ethereum ETF’s verwachten?

De aanvraag van BlackRock kan theoretisch nog tot augustus worden uitgesteld, maar analisten verwachten dat de SEC waarschijnlijk eind mei een beslissing zal nemen.

Eind mei vallen de eerste definitieve deadlines voor de ethereum-ETF’s, namelijk voor de aanvragen van ARK Invest en VanEck. De markt acht de kans groot dat de SEC dan gelijk zijn beslissing zal bekendmaken voor alle aanvragen.

De toezichthouder deed recent nog hetzelfde voor alle bitcoin-ETF aanvragen. Op 10 januari keurde de SEC op de definitieve deadline van de aanvraag van ARK Invest gelijk alle 11 bitcoin-ETF’s goed.

Afgelopen week stelde de SEC ook de aanvraag van Fidelity uit. Ook ETF expert James Seyffart van Bloomberg verwacht dat de SEC de komende maanden alle aanvragen zal uitstellen. Volgens de analist is de eerste echt belangrijke datum op 23 mei.

Niet iedereen is overtuigd dat de SEC tegen die tijd een ethereum-ETF zal goedkeuren. De analisten van JPMorgan meldden onlangs dat de SEC dan ethereum eerst als commodity (grondstof) moet classificeren, en niet als security (effect). De analisten schatten de kans hierop echter lager dan 50% in.

Er zal ditmaal in elk geval geen rechtszaak nodig zijn, zei gisteren SEC functionaris Hester ‘Crypto Mom’ Peirce over de ethereum-ETF’s.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht
Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
27% van alle Ethereum nu gestaked: koers onder druk
Advertentie