Kevin Schijven Kevin Schijven
14/01/2024 12:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2024 11:58

Ethereum ETF zal niet snel volgen, leggen grote banken als JPMorgan uit

icon-ethereum
Ethereum nieuws
JPMorgan vol vertrouwen in Ethereum ETF, zelfs als rechtszaak nodig is

Foto: testing/Shutterstock

Afgelopen week vond eindelijk de historische goedkeuring plaats van de eerste bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) in de VS.

Inmiddels hebben crypto investeerders alweer hun ogen gericht op de volgende hype en dat is een ethereum (ETH) spot-ETF.

Volgens de enorme investeringsbanken JPMorgan en TD Cowen zal de Amerikaanse toezichthouder echter niet snel een spot ethereum-ETF goedkeuren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum ETF’s worden niet zo snel goedgekeurd

De eerste deadlines voor de spot ethereum-ETF aanvragen vallen in mei, maar volgens TD Cowen zullen we tegen die tijd nog geen goedkeuring zien.

Volgens de investeringsbank wil de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eerst zien hoe de bitcoin-ETF’s het doen en pas weer een beslissing over een dergelijk product nemen na de volgende presidentsverkiezingen.

“De verwachting van TD Cowen Washington Research Group, onder leiding van Jaret Seiberg, is dat de SEC op korte termijn geen exchange-traded products (ETP’s) zal goedkeuren voor andere cryptovaluta dan bitcoin.

Zij menen dat de SEC eerst ervaring wil opdoen met bitcoin-ETP’s alvorens ethereum of andere cryptovaluta ETP’s goed te keuren. Hoewel de wachttijd mogelijk niet zo lang zal zijn als 26 maanden, verwacht het dat een goedkeuring waarschijnlijk pas na de verkiezingen zal plaatsvinden.”

De 26 maanden refereert naar de periode tussen de goedkeuring van de eerste bitcoin futures-ETF’s en de spot-ETF’s van deze week.

De bitcoin futures-ETF’s werden in oktober 2021 goedgekeurd. De volgende presidentsverkiezingen vinden plaats in november dit jaar.

Advertentie

Ethereum koers steeg hard na bitcoin ETF goedkeuring

In tegenstelling tot wat de markt had verwacht, steeg afgelopen week juist de ethereum koers hard na de goedkeuring van de bitcoin-ETF’s. De markt speculeert dat de goedkeuring mogelijk al de laatste maanden werd ingeprijsd bij bitcoin en nu deze hype overslaat naar ethereum.

De bekende ETF-expert van Bloomberg, Eric Balchunas, meldde onlangs dat hij een kans van 70% ziet dat de SEC de ethereum-ETF in mei zal goedkeuren.

Daar zijn de analisten van JPMorgan het echter niet mee eens. Volgens de analisten moet de SEC dan eerst ethereum als commodity (grondstof) verklaren en niet als security (effect). Zij schatten de kans dat de SEC dit tegen mei zal doen op lager dan 50%.

Ook TD Cowen acht deze kans klein. Volgens de investeringsbank werd de SEC gedwongen om een beslissing te nemen over de bitcoin-ETF’s omdat het de rechtszaak tegen Grayscale had verloren.

Dat betekent niet dat het nu haast heeft om meer fondsen snel goed te keuren, maar eerder dat het bij zijn terughoudende benadering blijft. Gary Gensler is waarschijnlijk nog tot medio 2026 voorzitter van de SEC en heeft dus geen haast.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie