Kevin Schijven Kevin Schijven
14/01/2024 12:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2024 11:58

Ethereum ETF zal niet snel volgen, leggen grote banken als JPMorgan uit

icon-ethereum
Ethereum nieuws
JPMorgan onthult grote investeringen in meerdere Bitcoin ETF's

Foto: testing/Shutterstock

Afgelopen week vond eindelijk de historische goedkeuring plaats van de eerste bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) in de VS.

Inmiddels hebben crypto investeerders alweer hun ogen gericht op de volgende hype en dat is een ethereum (ETH) spot-ETF.

Volgens de enorme investeringsbanken JPMorgan en TD Cowen zal de Amerikaanse toezichthouder echter niet snel een spot ethereum-ETF goedkeuren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum ETF’s worden niet zo snel goedgekeurd

De eerste deadlines voor de spot ethereum-ETF aanvragen vallen in mei, maar volgens TD Cowen zullen we tegen die tijd nog geen goedkeuring zien.

Volgens de investeringsbank wil de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eerst zien hoe de bitcoin-ETF’s het doen en pas weer een beslissing over een dergelijk product nemen na de volgende presidentsverkiezingen.

“De verwachting van TD Cowen Washington Research Group, onder leiding van Jaret Seiberg, is dat de SEC op korte termijn geen exchange-traded products (ETP’s) zal goedkeuren voor andere cryptovaluta dan bitcoin.

Zij menen dat de SEC eerst ervaring wil opdoen met bitcoin-ETP’s alvorens ethereum of andere cryptovaluta ETP’s goed te keuren. Hoewel de wachttijd mogelijk niet zo lang zal zijn als 26 maanden, verwacht het dat een goedkeuring waarschijnlijk pas na de verkiezingen zal plaatsvinden.”

De 26 maanden refereert naar de periode tussen de goedkeuring van de eerste bitcoin futures-ETF’s en de spot-ETF’s van deze week.

De bitcoin futures-ETF’s werden in oktober 2021 goedgekeurd. De volgende presidentsverkiezingen vinden plaats in november dit jaar.

Advertentie

Ethereum koers steeg hard na bitcoin ETF goedkeuring

In tegenstelling tot wat de markt had verwacht, steeg afgelopen week juist de ethereum koers hard na de goedkeuring van de bitcoin-ETF’s. De markt speculeert dat de goedkeuring mogelijk al de laatste maanden werd ingeprijsd bij bitcoin en nu deze hype overslaat naar ethereum.

De bekende ETF-expert van Bloomberg, Eric Balchunas, meldde onlangs dat hij een kans van 70% ziet dat de SEC de ethereum-ETF in mei zal goedkeuren.

Daar zijn de analisten van JPMorgan het echter niet mee eens. Volgens de analisten moet de SEC dan eerst ethereum als commodity (grondstof) verklaren en niet als security (effect). Zij schatten de kans dat de SEC dit tegen mei zal doen op lager dan 50%.

Ook TD Cowen acht deze kans klein. Volgens de investeringsbank werd de SEC gedwongen om een beslissing te nemen over de bitcoin-ETF’s omdat het de rechtszaak tegen Grayscale had verloren.

Dat betekent niet dat het nu haast heeft om meer fondsen snel goed te keuren, maar eerder dat het bij zijn terughoudende benadering blijft. Gary Gensler is waarschijnlijk nog tot medio 2026 voorzitter van de SEC en heeft dus geen haast.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie