Roy van Krieken Roy van Krieken
23/03/2024 11:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2024 09:01

Ethereum ETF’s – SEC stelt cruciale beslissing uit

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin halving kan nóg grote impact hebben op ethereum-koers

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) speelt nog altijd een cruciale rol in het vormgeven van het crypto landschap. Gisterenavond heeft de SEC aangekondigd dat ze haar beslissing over de goedkeuring van Grayscale’s Ethereum (ETH) Futures Trust ETF heeft uitgesteld tot eind mei. Dit nieuws heeft onmiddellijk de aandacht van investeerders en analisten over de hele wereld getrokken, aangezien het belangrijke implicaties kan hebben voor de toekomst van Ethereum en cryptocurrencies in het algemeen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Uitstel maar geen afstel?

De SEC heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen over de aanvragen. Dit uitstel komt na een eerdere vertraging in december 2023, toen de SEC aankondigde dat ze extra publieke input zocht over de vraag of het ETF al dan niet genoteerd zou moeten worden.

“De Commissie is van mening dat het passend is om een langere periode aan te wijzen waarbinnen zij een beschikking tot goedkeuring of afkeuring van de voorgestelde regelwijziging kan uitvaardigen, zodat zij voldoende tijd heeft om de voorgestelde regelwijziging en de daarin opgeworpen kwesties te bestuderen.”

De verschuiving van de deadline van 31 maart naar 30 mei laat zien dat de regulator grondig te werk wil gaan bij het overwegen van deze potentiële verandering in de crypto-ETF-markt, maar het eindeloze uitstellen van de SEC is een doorn in het oog voor veel crypto investeerders. Ook bij de Bitcoin ETF’s werd de beslissing opnieuw en opnieuw uitgesteld door de SEC, wat veel irritatie teweegbracht.

Advertentie

De interessante strategie van Grayscale

Interessant is de benadering van vermogensbeheerder Grayscale, die volgens Bloomberg ETF-analist James Seyffart, hun futures ETF-aanvraag gebruikt als een “Trojaans paard”. Dit zou Grayscale in staat stellen om de goedkeuring van hun spot Ether ETF-aanvraag te forceren. Iets vergelijkbaars vond plaats bij Bitcoin, toen Grayscale door de rechter in het gelijk werd gesteld voor het omzetten van hun GBTC fonds in een volwaardige ETF. De SEC had op dat moment eigenlijk geen keuze meer, dan alle aanvragen goed te keuren.

Dit uitstel is niet uniek voor Grayscale’s Ethereum ETF. Andere vermogensbeheerders, waaronder BlackRock en Fidelity, zagen ook beslissingen over hun Ethereum ETF-aanvragen uitgesteld worden.

Maar één ding is zeker: vroeg of laat zal de SEC met een definitieve beslissing moeten komen. De eerstvolgende deadline waarvoor de SEC van zich moet laten horen is nu 30 mei. Uiteraard is verder uitstel niet uitgesloten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie