Simon Bosch Simon Bosch
07/06/2024 19:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2024 16:11

Ethereum handelaren behalen twee nieuwe records

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
‘Ethereum kan na Bitcoin halving hard stijgen, ook zonder ETF’

Foto: macondo/Shutterstock

Sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commisson (SEC) groen licht heeft gegeven voor acht verschillende spot-ETF’s voor ethereum (ETH), zijn er grote verwachtingen voor de grootste altcoin. Dit is niet alleen te merken aan het sentiment, maar ook aan de bedragen die handelaren verschuiven op exchanges. Dat heeft gezorgd voor twee nieuwe records.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum opties en futures naar records

Weliswaar gaat het nog niet om een prijsrecord, daar moet de koers nog ongeveer 24% voor stijgen. Toch zijn veel analisten optimistisch. CCData schrijft in het maandelijkse Exchange Review-rapport voor de maand mei dat het maandelijkse handelsvolume van ethereum-futurescontracten op de Chicago Mercantile Exchange (CME) steeg met 37,5% tot 20,5 miljard dollar. Dat is het hoogste bedrag sinds november van 2021, toen de koers de huidige all-time high behaalde.

Op 28 mei haalde het open interest (OI), oftewel het totale bedrag aan uitstaande contracten, van ethereum-futurescontracten een nieuw record. Sindsdien is deze maatstaf rond datzelfde niveau blijven hangen, volgens gegevens van CoinGlass. Het zou dus kunnen dat juni weer een record zal produceren.

Ook handelaren in ethereum-optiecontracten zijn optimistisch. Het handelsvolume voor deze contracten steeg volgens CCData in mei met 115% tot 931 miljoen dollar. Ook dat is een record. Ondertussen is zowel het volume als het open interest voor ethereum-opties flink gedaald.

Advertentie

Ethereum optimisme door spot-ETF’s?

CCData schreef in hetzelfde onderzoeksrapport dat het handelsvolume in crypto-markten in het algemeen juist flink is gedaald in mei. Dit gold zowel voor de spot-markten als voor derivatenmarkten. Ethereum is in ieder geval in derivatenmarkten dus erg sterk gebleven. Wel is het aandeel van derivatenmarkten in het geheel flink toegenomen – misschien hebben de ethereum-derivaten hier een belangrijke rol in gespeeld.

Een groot deel van het optimisme is vermoedelijk te wijten aan de goedkeuring van de spot-ETF’s. Voor bitcoin (BTC) heeft dit immers bijna gezorgd voor een verdubbeling van de prijs. De uitgevers van de nieuwe beursfondsen hebben grote verwachtingen, ondanks dat ze nog niet eens op de markt geïntroduceerd zijn. Een ander positief signaal is dat het aantal ETH dat in de wallets van exchanges ligt, op het laagste punt in jaren staat.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie