Roy van Krieken Roy van Krieken
17/03/2024 21:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2024 19:10

Ethereum heeft ‘mentaliteitsverandering’ nodig, aldus oprichter

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-oprichter deelt oplossing voor

Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

De wereld van cryptocurrencies staat nooit stil, en het recente succes van de Dencun hard fork binnen het Ethereum (ETH) netwerk bewijst dit eens te meer. Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, benadrukt het belang van een verschuiving in denkwijze naar de ontwikkeling van layer-2 (L2) dApps. Deze stap is cruciaal voor de impact van Ethereum op zowel het internet als het conventionele financiële systeem.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuwe mogelijkheden voor Ethereum na Dencun

De Dencun hard fork heeft de weg geplaveid voor een toekomst waarin Ethereum zich meer concentreert op de zogheten ‘L2 rollups’. Deze technologie maakt het mogelijk om transacties efficiënter te verwerken door de kosten die gepaard gaan met het indienen van cryptografische bewijzen op de basislaag van Ethereum, te verminderen. Buterin lichtte dit toe tijdens de ETH Global’s Pragma London event, dat meldt Cointelegraph.

“Met de succesvolle implementatie van Dencun hebben we een fundamentele mijlpaal bereikt in rollup-schaalvergroting. Het is nu zaak om deze voortgang te blijven doorzetten,” aldus Buterin.

Advertentie

Een veranderend Ethereum

Buterin benadrukt dat het Ethereum ecosysteem zich moet aanpassen om een significante impact te hebben buiten zijn eigen gemeenschap. De eerste tien jaar waren voornamelijk gericht op interne ontwikkeling, maar nu is het tijd voor Ethereum om zich naar buiten te richten. “Het is tijd dat we de wereld laten zien wat Ethereum echt kan betekenen,” stelt Buterin.

“De techgeeks probeerden techgeeks tevreden te stellen en mooie technologie te creëren. Het tweede decennium moet Ethereum zien doorbreken en een grote impact hebben op de wereld.”

De Dencun hard fork markeert een verschuiving van een focus op de eerste laag (L1) naar een toekomst waarin L2-oplossingen centraal staan. Dit betekent niet dat ontwikkelingen op L1 volledig zullen stoppen, maar de nadruk ligt nu meer op het onderhouden dan op radicale veranderingen.

Het succes van de Dencun hard fork en de oproep van Buterin tot een L2-gecentreerde toekomst beloven een nieuw tijdperk voor Ethereum, waarbij de nadruk ligt op uitbreiding, verbeterde functionaliteit en een grotere impact op de digitale en financiële wereld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in
Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in
Advertentie