Roy van Krieken Roy van Krieken
17/03/2024 21:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2024 19:10

Ethereum heeft ‘mentaliteitsverandering’ nodig, aldus oprichter

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-oprichter deelt oplossing voor

Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

De wereld van cryptocurrencies staat nooit stil, en het recente succes van de Dencun hard fork binnen het Ethereum (ETH) netwerk bewijst dit eens te meer. Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, benadrukt het belang van een verschuiving in denkwijze naar de ontwikkeling van layer-2 (L2) dApps. Deze stap is cruciaal voor de impact van Ethereum op zowel het internet als het conventionele financiële systeem.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe mogelijkheden voor Ethereum na Dencun

De Dencun hard fork heeft de weg geplaveid voor een toekomst waarin Ethereum zich meer concentreert op de zogheten ‘L2 rollups’. Deze technologie maakt het mogelijk om transacties efficiënter te verwerken door de kosten die gepaard gaan met het indienen van cryptografische bewijzen op de basislaag van Ethereum, te verminderen. Buterin lichtte dit toe tijdens de ETH Global’s Pragma London event, dat meldt Cointelegraph.

“Met de succesvolle implementatie van Dencun hebben we een fundamentele mijlpaal bereikt in rollup-schaalvergroting. Het is nu zaak om deze voortgang te blijven doorzetten,” aldus Buterin.

Advertentie

Een veranderend Ethereum

Buterin benadrukt dat het Ethereum ecosysteem zich moet aanpassen om een significante impact te hebben buiten zijn eigen gemeenschap. De eerste tien jaar waren voornamelijk gericht op interne ontwikkeling, maar nu is het tijd voor Ethereum om zich naar buiten te richten. “Het is tijd dat we de wereld laten zien wat Ethereum echt kan betekenen,” stelt Buterin.

“De techgeeks probeerden techgeeks tevreden te stellen en mooie technologie te creëren. Het tweede decennium moet Ethereum zien doorbreken en een grote impact hebben op de wereld.”

De Dencun hard fork markeert een verschuiving van een focus op de eerste laag (L1) naar een toekomst waarin L2-oplossingen centraal staan. Dit betekent niet dat ontwikkelingen op L1 volledig zullen stoppen, maar de nadruk ligt nu meer op het onderhouden dan op radicale veranderingen.

Het succes van de Dencun hard fork en de oproep van Buterin tot een L2-gecentreerde toekomst beloven een nieuw tijdperk voor Ethereum, waarbij de nadruk ligt op uitbreiding, verbeterde functionaliteit en een grotere impact op de digitale en financiële wereld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie