Roy van Krieken Roy van Krieken
08/04/2022 18:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2022 18:14

‘Ethereum kan binnen drie jaar tijd Bitcoin hebben ingehaald’

icon-ethereum
Ethereum nieuws
‘Ethereum kan binnen drie jaar tijd Bitcoin hebben ingehaald’

Foto: Zephyr_p/Shutterstock

Het is een discussie die al bijna net zo oud is als de wereld van cryptocurrencies zelf. Gaat ethereum (ETH) vroeg of laat de koppositie van bitcoin (BTC) overnemen. In het verleden is ethereum wel eens vrij dichtbij een zogeheten ‘flippening’ geweest, maar op dit moment blijft bitcoin de absolute koning. Volgens een topman bij Galaxy Digital Trading, Jason Urban, zou dit de komende paar jaar echter kunnen veranderen.

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum merge

In een interview met Kitco News besprak Jason Urban, Co-Head van Galaxy Digital Trading, zijn vooruitzichten voor de prijzen van ethereum en bitcoin, evenals de voortgang van de institutionele adoptie van de op-een-na grootste cryptocurrency. Urban analyseerde de drijvende kracht achter de institutionele vraag naar Ethereum en besprak de blootstelling van Goldman Sachs aan ETH via een Ethereum-fonds:

“Naarmate mensen beter bekend raken in de ruimte en ze begrijpen wat de waardepropositie van crypto is, beginnen ze de kracht van slimme contracten te begrijpen, die layer-1 waar zoveel briljante geesten op kunnen bouwen. Ethereum is het koper, Bitcoin is het digitale goud.”

Ook de aankomende merge, voorheen bekend als de ETH 2.0 update, zal voor een stijging in de vraag naar ethereum zorgen, aldus Urban. Na de merge zal het Ethereum netwerk overstappen van een proof-of-work naar een proof-of-stake consensus model.

Bitcoin flippening

“Er is schaalbaarheid en dingen die ETH zullen laten groeien en dus zien slimme institutionele beleggers dat. Ze gaan niet een meer ESG-compliant crypto maken en dat drijft instituties zodanig dat we misschien meer institutioneel geld naar Ethereum zien gaan dan naar Bitcoin vanwege de hele invalshoek van energieverbruik.”

Al deze zaken samen zorgen ervoor dat Urban gelooft dat ethereum in staat is om bitcoin van de troon te stoten. Dit zal niet op de korte termijn al plaatsvinden. Volgens Urban zal het nog twee tot drie jaar duren voordat de veelbesproken flippening heeft plaatsgevonden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie