Nick de Jong Nick de Jong
27/05/2024 12:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2024 11:18

Ethereum klimt snel richting $4.000: eerste tekenen van een ETF rally?

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Kaspa (KAS) op weg naar nieuw prijsrecord dankzij bitcoin miners

Foto: BEST-BACKGROUNDS/Shutterstock

Ethereum (ETH) is hard bezig om te stijgen naar een koers van 4.000 dollar. Na de goedkeuring van de ethereum spot exchange-traded funds (ETF’s), voorspelden veel crypto analisten dat een grote rally in het verschiet ligt voor de op twee na grootste cryptomunt.

Tot op heden is een grote stijging uitgebleven, maar er is al iets zichtbaars dat een eerste teken van een ethereum rally zou kunnen zijn.

$1 miljard aan ethereum ETF’s verhandeld op eerste dag
$1 miljard aan ethereum ETF's verhandeld op eerste dag

Ethereum stijgt in één week met 27,5%

In de afgelopen week heeft ethereum een stijging doorgemaakt van maar liefst 27,5%. Door deze stijging, wist de munt het beter te doen dan de oudste cryptomunt op de markt: bitcoin (BTC). De BTC koers behaalde in dezelfde tijdsperiode slechts een stijging van 3,8%.

De stijging van ethereum ontstond toen nieuws naar buitenkwam dat de ethereum-ETF’s mogelijk toch goedgekeurd worden. Na de goedkeuring bleven een echt explosieve stijging echter uit.

Desalniettemin bereikte de ETH koers vanochtend, op 27 mei, al een prijs van 3.950 dollar. Dat is nog slechts 50 dollar onder die belangrijke grens van $4.000. De stijging van 5% in de afgelopen 24 uur is hoopgevend voor het verdere traject en wellicht een eerste teken van een ETF-rally.

Meerdere analisten verwachten dat een rally nog in het verschiet ligt.

Advertentie

Wat zeggen de analisten over de ETH koers?

Crypto-analist Matthew Hyland meldt op Twitter dat de ethereum grafiek een zogenaamde bullish divergence laat zien. Dit positieve patroon gaat gepaard met een doorbraak van de dalende trend gezien en een verhoogd handelsvolume. Deze factoren onderbouwen het gevonden positieve patroon.

Op 26 mei deelde de oprichter van DeFiance Capital, Arthur Cheong, zijn voorspelling. Nog voordat de ethereum-ETF’s worden gelanceerd, verwacht hij een koersstijging naar 4.500 dollar.

Ook liet hij zijn volgers een poll invullen om erachter te komen voor hoeveel procent een ieders portfolio uit ethereum bestond. Uit de resultaten blijkt dat de portfolio’s van bijna de helft van de volgers voor 0-25% uit ethereum bestaan.

Een opvallende voorspelling kwam van ethereum-expert Anothony Sassano. Hij verwacht namelijk dat MicroStrategy, het bedrijf van Michael Saylor, ethereum zal kopen in de komende zes tot twaalf maanden.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie