Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
26/05/2024 13:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2024 10:53

Ethereum koers heeft mogelijk verrassingen in petto, aldus analist

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
ethereum koers heeft mogelijk verrassingen in petto, aldus analist

Foto: Ethereum koers op CoinMarketCap

Voordat de ethereum (ETH) Spot exchange-traded funds (ETF’s) werden goedgekeurd, zagen we een forse stijging van de koers. Vanaf 20 mei steeg de digitale munt met bijna 30 procent binnen drie dagen tijd na berichten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) mogelijk haar standpunt over ETF goedkeuringen had gewijzigd.

De stijging kwam tot stand nadat de SEC haar standpunt richting een ethereum ETF leek aan te passen. Uiteindelijk kwam het positieve ethereum nieuws van een goedkeuring naar buiten, maar bleef het opvallend rustig omtrent de digitale munt en daalde het zelfs.

Bij de bitcoin (BTC) Spot ETF’s zagen we een daling nadat ze op 11 januari werden gelanceerd. Het rest de vraag of een dergelijke ontwikkeling ook zal plaatsen bij ethereum

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een nieuwe lokale piek voor ethereum

Als het aan de analist Matthew Hyland ligt, hoeven we ons geen zorgen te maken. Zo zou de kans op een prijsdaling van ETH na de lancering van de Spot fondsen kleiner zijn dan de daling die BTC ervoer na de introductie van zijn ETF’s.

Matthew wijst erop dat bitcoin geen prijsdaling had in de periode voorafgaand aan de goedkeuring van de spot Bitcoin ETFs, en dat de verkoopdruk pas begon toen de Grayscale ETF werd gelist. Sinds de lancering heeft de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) 17,6 miljard dollar aan activa verloren.

Hyland voorspelt een positieve prijsbeweging voor ETH. Hij merkt op dat de token “lokale hoogtepunten” van 4.092 dollar bereikte in maart zonder het positieve nieuws van de ETF goedkeuring. De analist gelooft dan ook dat deze positieve prijsbewegingen kunnen aanhouden.

Advertentie

Massale liquidaties na goedkeuring

Volgens CoinGlass gegevens werden er in de afgelopen dagen meer dan 384 miljoen dollar aan crypto-contracten geliquideerd, waarvan 297 miljoen dollar aan longposities. Dit wijst erop dat veel beleggers speculeerden op een prijsstijging na de goedkeuring.

Ethereum droeg met meer dan 150 miljoen dollar het meest bij aan deze liquidaties. Ondanks de daling blijft de prijs van Ethereum rond 3.750 dollar, een stijging van 23 procent ten opzichte van een week geleden, wat vertrouwen in de lange termijn waarde suggereert.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
dit is hoe laat ethereum ETH etf's lanceren anycoin direct
Zo laat gaat de ethereum (ETH) ETF live & Nederlanders krijgen gratis ETH
Advertentie