Roy van Krieken Roy van Krieken
25/05/2024 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2024 11:09

Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs acht spot exchange-traded funds (ETF’s) voor ethereum (ETH) goedgekeurd. Hoewel dit een belangrijke mijlpaal is, reageerde de markt onverwacht. Direct na de goedkeuring volgde een verkoopgolf waarbij ethereum zelfs in prijs daalde.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Grote liquidaties op de cryptomarkt

Het nieuws dat ethereum ETF’s was goedgekeurd leidde tot een flinke verkoop op de cryptomarkt. Volgens gegevens van CoinGlass werden er in de afgelopen 24 uur meer dan $384 miljoen aan crypto contracten geliquideerd.

Het grootste deel hiervan, $297 miljoen, waren longposities. Het verkopen van longposities wijst erop dat veel beleggers speculeren op een prijsstijging na de ETF-goedkeuring.

Ethereum droeg het meest bij aan deze liquidaties met een totaal van meer dan $150 miljoen, wat meer dan het dubbele is van de $74 miljoen aan bitcoin (BTC) liquidaties.

Advertentie

Instappen reguliere investeerders

De goedkeuring van de ETF’s door de SEC is een belangrijke stap voor de adoptie van ethereum en crypto onder traditionele beleggers.

ETF’s zijn namelijk een manier om te handelen in crypto zonder direct zelf tokens te bezitten. Dit maakt het voor investeerders eenvoudiger om in crypto te stappen zonder zich zorgen te maken over de technische aspecten van cryptobeurzen en wallets.

Volatiliteit op de korte termijn

Hoewel de goedkeuring op lange termijn voor een prijsstijging kan zorgen, heeft het nieuws op korte termijn voor veel volatiliteit gezorgd. De verwachting was dat de goedkeuring zou leiden tot een prijsstijging, zoals dat eerder gebeurde bij bitcoin, maar in plaats daarvan verkochten veel beleggers hun ETH, wat juist leidde tot een prijsdaling.

Op dit moment staat de prijs van ethereum op $3.750, wat nog steeds een stijging van 23% is ten opzichte van een week geleden. Dit suggereert dat ondanks de recente daling, investeerders nog steeds vertrouwen hebben in de lange termijn waarde van ethereum.

De introductie van deze ETF’s kan vergelijkbaar zijn met de prijsrally die bitcoin ervoer na de goedkeuring van zijn ETF’s, waarbij bitcoin een nieuwe all-time high bereikte binnen twee maanden. Of ethereum een vergelijkbare rally zal meemaken, blijft afwachten. De markt wacht in spanning af op de daadwerkelijke lancering van de ETF’s.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie