Roy van Krieken Roy van Krieken
25/05/2024 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2024 11:09

Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs acht spot exchange-traded funds (ETF’s) voor ethereum (ETH) goedgekeurd. Hoewel dit een belangrijke mijlpaal is, reageerde de markt onverwacht. Direct na de goedkeuring volgde een verkoopgolf waarbij ethereum zelfs in prijs daalde.

Ethereum kan met 500% naar $22.000 stijgen, zegt grote ETF-uitgever
Ethereum kan met 500% naar $22.000 stijgen, zegt grote ETF-uitgever

Grote liquidaties op de cryptomarkt

Het nieuws dat ethereum ETF’s was goedgekeurd leidde tot een flinke verkoop op de cryptomarkt. Volgens gegevens van CoinGlass werden er in de afgelopen 24 uur meer dan $384 miljoen aan crypto contracten geliquideerd.

Het grootste deel hiervan, $297 miljoen, waren longposities. Het verkopen van longposities wijst erop dat veel beleggers speculeren op een prijsstijging na de ETF-goedkeuring.

Ethereum droeg het meest bij aan deze liquidaties met een totaal van meer dan $150 miljoen, wat meer dan het dubbele is van de $74 miljoen aan bitcoin (BTC) liquidaties.

Advertentie

Instappen reguliere investeerders

De goedkeuring van de ETF’s door de SEC is een belangrijke stap voor de adoptie van ethereum en crypto onder traditionele beleggers.

ETF’s zijn namelijk een manier om te handelen in crypto zonder direct zelf tokens te bezitten. Dit maakt het voor investeerders eenvoudiger om in crypto te stappen zonder zich zorgen te maken over de technische aspecten van cryptobeurzen en wallets.

Volatiliteit op de korte termijn

Hoewel de goedkeuring op lange termijn voor een prijsstijging kan zorgen, heeft het nieuws op korte termijn voor veel volatiliteit gezorgd. De verwachting was dat de goedkeuring zou leiden tot een prijsstijging, zoals dat eerder gebeurde bij bitcoin, maar in plaats daarvan verkochten veel beleggers hun ETH, wat juist leidde tot een prijsdaling.

Op dit moment staat de prijs van ethereum op $3.750, wat nog steeds een stijging van 23% is ten opzichte van een week geleden. Dit suggereert dat ondanks de recente daling, investeerders nog steeds vertrouwen hebben in de lange termijn waarde van ethereum.

De introductie van deze ETF’s kan vergelijkbaar zijn met de prijsrally die bitcoin ervoer na de goedkeuring van zijn ETF’s, waarbij bitcoin een nieuwe all-time high bereikte binnen twee maanden. Of ethereum een vergelijkbare rally zal meemaken, blijft afwachten. De markt wacht in spanning af op de daadwerkelijke lancering van de ETF’s.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Waarom stijgen bitcoin en ethereum vandaag?
Waarom stijgen bitcoin en ethereum vandaag?
Advertentie