Ethereum Merge krijgt officiële startschot datum, dit gaat er gebeuren

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum Merge krijgt officiële startschot datum

Foto: James Neihouse ASC / Shutterstock.com

De afgelopen maanden was er in het laatste ethereum nieuws veel te lezen over de Merge. Deze update is al lange tijd in ontwikkeling en de afgelopen tijd werd het steeds duidelijker wanneer de Merge dan eindelijk zal gaan plaatsvinden. In een recente blogpost bevestigt de Ethereum Foundation nu dat het startschot op 6 september gegeven zal gaan worden.

Ethereum Merge tussen 10 en 20 september

Het proces van de Merge bestaat uit twee stappen. Op dit moment zijn er twee blockchains; het huidige Ethereum– en het nieuwe Ethereum-netwerk. Beide blockchains moeten uiteindelijk worden samengevoegd en dat gebeurt in twee stappen.

Eerst wordt op 6 september de Bellatrix update op het nieuwe netwerk geïmplementeerd. Dit nieuwe netwerk, ook wel de Beacon Chain genoemd, zet vanaf dat moment het hele proces in werking.

Vervolgens zal ergens tussen 10 en 20 september (afhankelijk van hoe snel miners ETH minen de komende periode) het oude netwerk samenvoegen met het nieuwe netwerk.

Op het moment dat de total difficulty het niveau van 58750000000000000000000 bereikt, zal het oude netwerk uit worden gezet en zal het nieuwe netwerk het stokje overnemen. De total difficulty is de som van alle difficulty waardes van de voorgaande transactieblokken.

Op deze website kan je bijhouden hoeveel we nog te gaan hebben en vind je ook een schatting van de datum waarop de Merge daadwerkelijk plaatsvindt. Die schatting is nu 15 september om half 10 ’s ochtends Nederlandse tijd.

Waarom de Ethereum Merge zo belangrijk is

De Merge is een van de grootste updates die Ethereum ooit heeft doorgemaakt. Met de update stapt het af van miners, die veel energie verbruiken om transacties te verwerken. Na de Merge zullen stakers deze taak op zich nemen waardoor het netwerk 99% efficiënter wordt ten opzichte van nu.

Men moet er wel rekening mee houden dat de Merge dus maar een van de stappen is in het ontwikkelingsproces van Ethereum. Het zal het fundament leggen voor de ontwikkeling van snellere en goedkopere transacties. De Merge zelf zal hier echter nog niet voor zorgen. 

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie