Ethereum miners accumuleren ETH in aanloop naar merge

Op 15 september zal het Ethereum (ETH) netwerk de langverwachte merge lanceren. Het wordt gezien als een van de grootste updates ooit van het netwerk en het zal het einde van ether mining inluiden. Miners lijken op dit moment nog zo lang mogelijk te willen profiteren van het feit dat zij ETH tokens kunnen accumuleren. De ether balans van miners is namelijk al jaren niet zo hoog geweest als nu.

Ethereum miners potten op

Volgens data van OKlink hebben de adressen van Ethereum miners op dit moment zeker 260.000 ETH op de balans. Deze tokens hebben een marktwaarde van meer dan $415 miljoen tegen de huidige koers. De mate van accumulatie onder miners is nu op het hoogste niveau sinds 2018.

Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom miners in de aanloop naar de merge zoveel mogelijk ETH willen verzamelen. Allereerst kan dat natuurlijk de koersverwachting zijn als gevolg van de merge. Er bestaat een kans dat de koers na de merge een mooie opwaartse beweging zal maken. Uiteraard is het bezitten van veel ETH tokens in dat geval erg aantrekkelijk.

Veel analisten stellen dat de merge een klassiek “buy the rumour, sell the news” moment zal zijn. Dat wil zeggen; de koers stijgt in de aanloop naar de update, maar zal kelderen op het moment dat de update daadwerkelijk wordt gelanceerd. Het gedrag van miners doet echter anders vermoeden.

Verzamel ETH, nu het nog kan

Een analist bij crypto exchange Bitrue, Yohannes Christian, had hierover het volgende te zeggen tegen Cointelegraph:

“De ‘Difficulty Bomb’ zal mining onrendabel maken na de merge. Voordat dit gebeurt, onderzoeken miners alle mogelijkheden om zoveel mogelijk ether weg te karren nu het nog kan.”

Dat zorgt er volgens Christian voor dat de miners meer rekenkracht leveren tijdens de laatste paar weken dat dit nog mogelijk is. Een hogere rekenkracht, in combinatie met een terughoudendheid om te verkopen, vertaalt zich vrij eenvoudig naar een snel stijgende balans van ETH tokens van miners.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie