Ethereum Merge: Wat moet je met je ETH doen?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum Merge: Wat moet je met je ETH doen?

Foto: Vector-3D/Shutterstock

Nog maar een week of twee en dan is het eindelijk zo ver. De langverwachte Ethereum (ETH) merge zal gelanceerd worden en dit heeft grote gevolgen voor de werking van het netwerk. Doordat het zo’n grote update is zullen veel investeerders zich afvragen wat zij met hun ETH tokens moeten doen. In dit artikel zal hier uitleg over gegeven worden.

ETH na de merge

De Ethereum merge zal ervoor zorgen dat het netwerk niet langer draait op een proof-of-work (PoW) consensus model, maar overschakelt naar proof-of-stake. Dat betekent dat het minen van ETH tokens verleden tijd wordt en dus ook dat de uitgifte van nieuwe ethereum tokens totaal op de schop genomen wordt.

Mogelijk zal het netwerk zelfs deflatoir worden. Dat betekent dat de totale hoeveelheid ether tokens in omloop jaarlijks zal krimpen. Dat is aan de hand van de wet van vraag en aanbod uiteraard erg interessant voor investeerders.

Maar waar moeten investeerders die op dit moment ether tokens bezitten, bijvoorbeeld op een exchange, op letten? Zij hoeven gelukkig weinig te doen, maar er zijn wel een paar details die belangrijk kunnen zijn.

Ether opnames op exchanges

Zo hebben verschillende exchanges, waaronder Binance, reeds bekend gemaakt dat zij het opnemen van ether en alle ERC-20 tokens tijdens de uitrol van de merge tijdelijk stop zullen zetten.

Op Binance zal dit de komende tijd een aantal keer plaatsvinden. Eerst op 31 augustus om 08:30 en vervolgens op 6 september om 13:00. Op op de verwachte dag van de merge, 15 september, zal dit het geval zijn. Uiteraard zal het opnemen van ether en ERC-20 tokens na deze korte pauzes van ongeveer 3 uur gewoon weer hervat worden. Gebruikers hoeven zelf ook geen actie te ondernemen. 

Het is waarschijnlijk dat andere exchanges vergelijkbare maatregelen zullen nemen. Maar dit is tevens eigenlijk het enige waar een ethereum investeerder op moet letten in de aanloop naar de merge. Voor de rest zal alles gewoon hetzelfde blijven. Je hoeft in principe dus zelf helemaal niets te doen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie