Timo Bult Timo Bult
30/05/2023 12:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2023 12:32

Ethereum NFT’s naar Bitcoin verhuizen nu nog makkelijker

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum NFT's naar Bitcoin verhuizen nu nog makkelijker

Foto: Arjan Almekinders/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft het de afgelopen periode zwaar gehad met de komst van non-fungible tokens (NFT). Het Ordinals protocol maakt het mogelijk om op de blockchain van BTC unieke tokens aan te maken. Nu wordt het waarschijnlijk nog makkelijker om NFT’s over te hevelen van Ethereum naar Bitcoin dankzij de lancering van een nieuwe brug.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum NFT naar Bitcoin

De Bitcin NFT-marktplaats Ordinals Market heeft in samenwerking met Bitcoin Miladys de BRC-721E standaard gelanceerd. Hiermee kunnen Ethereum ERC-721 NFT’s worden verhuisd naar Bitcoin.

Het proces wordt geïnitieerd middels een transactie op Ethereum. De NFT-bezitter stuurt zijn NFT naar een burn adres. In deze transactie wordt het ontvangende Bitcoin-adres ook ingevoerd.

Zodra de burn is voltooid, kan de gebruiker aan de Bitcoin-zijde de ERC-721 NFT claimen middels het Ordinals protocol. Zodra dit is gedaan verschijnt de NFT, die nu dus op Bitcoin staat opgeslagen, automatisch op de Ordinals Markets marktplaats.

Advertentie

Bitcoin nog drukker?

Colin Wu, een crypto-journalist legt uit welke data precies wordt opgeslagen op de Bitcoin blockchain zodra iemand een NFT overhevelt: “In eerste instantie worden metadata niet op de chain opgeslagen en kunnen mensen een voorbeeldafbeelding met een lagere betrouwbaarheid op de chain opslaan en in de onbewerkte afbeeldingsgegevens een verwijzing naar het ETH-token meenemen.”

Kortom, er zal altijd een verifieerbare link blijven bestaan naar de oude Ethereum versie van een NFT.

Met de komst van Ordinals op Bitcoin is ook de activiteit op het netwerk flink toegenomen. Doordat er meer blokruimte wordt gevuld met transacties, stijgen de transactiekosten.

Tijdens de piek begin mei bedroegen de gemiddelde transactiekosten bijna $31. Dat was vele malen hoger dan de $1 begin dit jaar. Inmiddels is de situatie tot rust gekomen, al blijven de transactiekosten nog altijd relatief hoog. Gemiddeld kost een transactie op het bitcoin netwerk nu $3,60. Of de komst van dit nieuwe standaard weer voor meer verkeer gaat zorgen blijft echter afwachten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie