Simon Bosch Simon Bosch
09/05/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2023 17:30

Bitcoin Ordinals NFT’s zien bizarre stijging in korte tijd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin Ordinals NFT’s zien bizarre stijging in korte tijd

Foto: Varavin88/Shutterstock

Sinds begin dit jaar is het mogelijk om relatief gemakkelijk via de dienst Ordinals Non-Fungible Tokens (NFT’s) op de Bitcoin-blockchain te minten. Het is in korte tijd enorm populair geworden, en vandaag is een nieuwe mijlpaal bereikt. In slechts 8 dagen tijd is het aantal ‘inscripties’ op Bitcoin nagenoeg verdubbeld.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ordinals’ Bitcoin inscripties verdubbeld

Waar er acht dagen geleden in totaal nog ongeveer 2,6 miljoen inscripties op het netwerk te vinden waren zijn dat er op het moment van schrijven al iets meer dan 5 miljoen, volgens data van Dune. Dat is dus bijna een verdubbeling. De dienst is duidelijk exponentieel gegroeid. Op 8 april doorbrak de jonge dienst namelijk nog de grens van 1 miljoen. Voor februari begon kon je als gemiddelde Bitcoiner nog niet eens gebruikmaken van de dienst, waardoor het aantal inscripties vóór die tijd nihil was.

Om precies te zijn vallen onder ‘incripties’ niet alleen NFT’s, maar ook andere tokens onder de BRC-20-standaard. Hiermee kun je andere deelbare tokens minten op Bitcoin, net zoals je op Ethereum ERC-20-coins kunt maken. Bitcoin (BTC) is dus eigenlijk een concurrent voor Ethereum (ETH) geworden.

Advertisement

Ordinals controversieel door hoge kosten

Maar Ordinals heeft voor een hoop controverse gezorgd. Het oorspronkelijke doel van Bitcoin was namelijk om een soort digitaal goud te zijn. Het minten van andere tokens stond niet bepaald op de planning, volgens sommige Bitcoin-voorstanders leidt dit het netwerk namelijk af van het oorspronkelijke doel.

Dat Ordinals een enorme invloed heeft is goed te merken. In februari leidde het er al toe dat het netwerk erg actief was. Dat was positief voor bitcoin miners, de transactiekosten stegen namelijk mee.

Maar afgelopen zondag stegen de belemmeringen de pan uit. Ten opzichte van 23 april waren de transactiekosten met een factor 21 gestegen, en het gerucht ging dat het netwerk werd aangevallen. Het aantal transacties dat nog verwerkt moest worden was zó hoog dat Binance alle opnames tijdelijk stopzette.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement