Erik Juffermans Erik Juffermans
01/04/2024 19:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2024 16:26

Ethereum oprichter deelt details over volgende grote update

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-oprichter deelt oplossing voor

Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

De ontwikkelaars van Ethereum (ETH) zitten niet stil. Enkele weken na de recente Dencun upgrade wordt er al weer vooruit gekeken naar de volgende verbeteringen van het netwerk. Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, heeft zich samen met twee andere ontwikkelaars uitgesproken over de volgende stappen voor het netwerk. Deze fase van de Ethereum ontwikkeling heet de ‘Purge’, en deze stap moet het netwerk gaat simplificeren.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

De Ethereum Purge

Deze Purge fase van het Ethereum netwerk focust zich op het verlagen van de opgeslagen data binnen het netwerk. Zo moet de Purge naast het verminderen van historische data, ook significant de hard disk benodigdheden voor Ethereum node operatoren verlagen.

De Purge zal onder andere het Ethereum verbeteringsvoorstel EIP-4444 introduceren. Als onderdeel van dit voorstel komt er een limiet op de historische data die nodes opslaan. Hierdoor hoeven nieuwe blocks geen data die ouder is dan een jaar op te slaan. Buterin meent dat deze aanpassing ook de decentralisatie van het Ethereum netwerk ten goede zal komen.

“In potentie, wanneer elke node kleine percentages van de geschiedenis opslaat, dan kunnen we net zoveel kopieën van elk specifieke deel van de geschiedenis opslaan als vandaag.”

Wat verandert er allemaal?

De data wordt dus volgens Buterin efficiënter en decentraler opgeslagen als gevolg van de aanpassing. Als blocks niet meer de volledige geschiedenis van de Ethereum geschiedenis op gaan slaan, wie of wat slaat dit dan wel op? Een oplossing hiervoor zijn de talloze block explorers die dit al doen. Ook is het mogelijk p2p protocollen op te zetten die dit kunnen doen.

Purge is het Engelse woord voor ‘zuivering’. De Purge fase van Ethereum moet het netwerk dus op gaan schonen. Onnodige delen van het netwerk zullen worden opgeruimd om het netwerk simpeler, efficiënter, en hopelijk schaalbaarder te maken.

Een andere ‘purge’ die plaatsvindt is de van Geth, een software programma dat Ethereum validatoren gebruiken. Geth heeft recent duizenden lijnen code verwijderd die nog dateerden uit het proof of work tijdperk van Ethereum. Deze code was inmiddels irrelevant.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie