Simon Bosch Simon Bosch
04/09/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2023 16:30

Ethereum-oprichter dumpt crypto van project dat dreigt over te stappen

Nieuws
Ethereum-oprichter dumpt crypto van project dat dreigt over te stappen

Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

MakerDAO is de uitgever van één van de grootste stablecoins in de crypto-industrie, DAI. Met een marktwaarde van bijna 3,9 miljard dollar is het op dit moment de op twee na grootste stablecoin. Het netwerk vond zijn oorsprong op de Ethereum (ETH) blockchain, maar daar komt binnenkort misschien verandering in. Het netwerk plant een migratie naar Solana (SOL). Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin is er niet blij mee.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

MakerDAO wil Solana, Vitalik Buterin helpt de concurrent

MakerDAO-CEO Rune Christensen overweegt om het platform over te zetten naar een nieuwe blockchain genaamd NewChain. Volgens de plannen is de onderliggende basis voor dit netwerk Solana.

Buterin heeft in het Discord-kanaal van het concurrerende stablecoin-platform Reflexer Finance duidelijk gemaakt dat hij de stap niet als positief beschouwt. Reflexer Finance is de uitgever van de RAI-stablecoin. Buterin heeft ideeën gedeeld met dit platform, zodat het beter kan concurreren als “MakerDAO zichzelf in rare richtingen gaat torpederen.”

Daarbij moeten we denken aan het gebruiken van liquidity staking-derivaten als onderpand voor de RAI-stablecoin, oftewel staked ETH (stETH). Dat zou betekenen dat (een deel van) het onderpand van de vooralsnog stabiele dollar-stablecoin volatiel zou zijn, een idee waar Buterin in het verleden ironisch genoeg kritiek op had. Met Reflexer Finance kun je je eigen tokens gebruiken om zelf de RAI-stablecoin te minten.

Ook vindt hij dat Reflexer het beste kan beginnen met stETH afkomstig van andere platformen dan Lido, omdat dit platform een enorm deel van alle ETH voor stakingdoeleinden in handen heeft. Dat vindt hij niet decentraal genoeg

Advertentie

Ethereum-oprichter verkoopt MKR door overstap

Ook op de Ethereum-blockchain is te zien dat Buterin niet blij is met de overstap. Volgens Etherscan heeft hij ruim 766 MKR verkocht voor ongeveer 700.000 dollar. De tokens lijkt hij in 2020 te hebben aangekocht.

Ondertussen benadrukt Christensen dat de overstap naar Solana helemaal niets te maken heeft met het Solana-mainnet, en ook niet met de discussie of Solana of Ethereum beter is. Het lijkt erop dat het project een fork zal zijn, waardoor ‘NewChain’ als het ware zou lijken op Solana.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht
Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
27% van alle Ethereum nu gestaked: koers onder druk
Advertentie