Roy van Krieken Roy van Krieken
20/02/2024 20:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2024 17:46

Ethereum oprichter kijkt uit naar belangrijke toekomstige update

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-oprichter deelt oplossing voor

Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

Vitalik Buterin, oprichter van het Ethereum (ETH) netwerk, heeft onlangs een aantal interessante zaken verteld over een aankomende verbetering op het netwerk. Deze update belooft een aanzienlijke impact te hebben op zowel solo stakers als netwerknodes. Het gaat hier om de zogeheten ‘Verkle trees’ en deze Verkle trees staan op het punt de manier waarop nodes functioneren ingrijpend te veranderen door de vereisten voor hardware te verminderen en de synchronisatietijd aanzienlijk te verkorten. Maar wat betekent dit precies voor de Ethereum community?

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

ETH staken makkelijker gemaakt

De implementatie van Verkle trees is een technische sprong voorwaarts die een “stateless validator client” mogelijk maakt. Dit concept werd voor het eerst geïntroduceerd door Buterin in een X-post en houdt in dat staking nodes met bijna nul harde schijfruimte kunnen draaien en bijna onmiddellijk kunnen synchroniseren met het netwerk.

“De belangrijkste eigenschap die Verkle Trees echter bieden, is dat ze veel efficiënter zijn in bewijsgrootte.”

Deze ontwikkeling is niet alleen een technische verbetering; het zorgt er namelijk in feite voor dat veel meer mensen, ook individuen zonder gespecialiseerde computers, toegang krijgen tot de wereld van staken op Ethereum. En deze wereld kan behoorlijk lucratief zijn.

Advertentie

De weg naar de nieuwe update op Ethereum

Buterin heeft al meerdere malen een vijfstappenproces naar wat hij beschouwt als het “eindspel” van Ethereum’s ontwikkeling gedeeld. Verkle trees vallen onder de derde fase, de Verge, en zijn bedoeld om de opslag van gegevens en de grootte van nodes te optimaliseren. Deze trees bieden een efficiëntere bewijsgrootte dan hun voorgangers, de Merkle trees, door gebruik te maken van een specifiek type hash genaamd een vector commitment. Dit zal op lange termijn gigantische voordelen opleveren voor het netwerk.

Hoewel Buterin dus erg naar Verkle trees uitkijkt, zal de implementatie ervan nog wel even op zich laten wachten. Dat wil niet zeggen dat er tot die tijd niets op de agenda staat.

Zo kunnen we, mits er niets aan de planning wordt veranderd, de grote Dencun update verwachten op 13 maart. Met deze update wordt proto-danksharding geïntroduceerd waarmee transacties op het netwerk sneller en goedkoper moeten worden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie