Ivo Melchers Ivo Melchers
04/01/2024 13:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2024 12:45

Ethereum oprichter Vitalik Buterin laat ENS crypto gigantisch stijgen

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-oprichter deelt oplossing voor

Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin heeft gisteren de koers van ERC20 token ethereum name service (ENS) een flinke boost gegeven. De Russische crypto-ingenieur sprak vol lof op sociale mediaplatform X over het Ethereum project. Als gevolg schoot de koers met meer dan 60 procent de lucht in tot hoogtes die lange tijd niet meer gezien zijn.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

“Ethereum Name Service is super belangrijk’’

Buterin prees het project gisteren in een bericht op X door het te labelen als ‘’super belangrijk’’ en herhaalde dat het platform toegankelijk en betaalbaar moet blijven voor alle gebruikers het Ethereum netwerk, vooral die op layer-2 netwerken.

Ethereum Name Service is een platform dat het mogelijk maakt om walletadressen om te zetten in gemakkelijk leesbare namen. De huidige walletadressen omvatten een lange reeks aan letters en cijfers, wat bij velen tot verwarring en zelfs verlies van tegoeden leidt.

Ethereum Name Service biedt gebruikers de mogelijkheid een eigen domeinnaam te kiezen dat eindigt op ‘.eth’. Hiermee wordt het makkelijker om fondsen over te maken tussen partijen op het netwerk.

‘’Alle L2’s zouden moeten werken aan (trustless, op merkle-proof gebaseerde) CCIP-resolvers, zodat we ENS-subdomeinen rechtstreeks op L2’s kunnen laten registreren, bijwerken en uitzetten’’, zo schreef Buterin.

Schalingsnetwerken zoals Polygon (MATIC), Optimism (OP) en Arbitrum (ARB), die een essentieel onderdeel vormen van de schaalbaarheid van het Ethereum netwerk, zouden ENS-adressen moeten kunnen registreren volgens Buterin om hun gebruiksgemak te bevorderen.

ENS koers stijgt 70%

Het bericht van Buterin liet de koers van ENS al snel ontploffen. Om 14:37 deelde Buterin zijn bericht met zijn 5 miljoen X-volgers en direct schoot de koers als een raket de lucht in. Om 14:35 uur stond de prijs van ENS nog gelijk aan 8,957 dollar, maar na iets meer dan een uur werd een absolute piek van 14,70 dollar bereikt.

Dit weerspiegelt een totale stijging van maar liefst 64 procent. Na een kleine correctie is de koers vannacht weer begonnen aan een opmars. Vanochtend werd een nieuw hoogtepunt van nipt onder de 16 dollar neergezet. De laatste keer dat de koers zo hoog stond was in februari vorig jaar.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders presenteert een spannende quiz over de cryptowereld van 2023. Doe mee op 5 januari om 13:00 uur en maak kans op 5 miljoen Shiba Inu, 20 XRP of andere fantastische crypto-beloningen. Volg ons op Instagram en doe morgen om 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen
Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie