Roy van Krieken Roy van Krieken
26/12/2022 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2022 17:30

Ethereum reserves op exchanges dalen met 30%, bullish signaal?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum staking platformen nemen voortouw in rode crypto markt

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Crypto exchanges houden vanzelfsprekend een reserve aan van alle cryptocurrencies die zij aan klanten aanbieden. Immers, klanten moeten in staat zijn deze munten te kopen. Wat blijkt nu? In 2022 is de ethereum (ETH) reserve die exchanges aanhouden met maar liefst 30% gedaald. Dit suggereert dat beleggers in groten getale ETH van exchanges halen, wat mogelijk een bullish signaal is.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum reserves

Dit blijkt uit een analyse van CryptoQuant. Volgens dit bedrijf wordt door de slinkende ETH-reserve de suggestie gewekt dat beleggers hun ETH van exchanges halen om dit voor de lange termijn in wallets te bewaren. Volgens CryptoQuant is de exchange reserve van een bepaalde cryptocurrency dan ook een belangrijke indicator.

Als de waarde van deze exchange reserve omhoog gaat, betekent dit dat houders hun munten op exchanges storten. Een van de belangrijkste redenen waarom beleggers exchanges gebruiken is om hun ETH om te ruilen naar een andere crypto of om uit te cashen in fiat. Een toename van de exchange reserve is overwegend dus bearish.

Aan de andere kant impliceert een daling van de waarde van de exchange reserve dat beleggers hun munten op dit moment opnemen, wat erop wijst dat het verkoopaanbod daalt. Het kan tevens betekenen dat beleggers aan het accumuleren zijn, wat uiteraard een enorm bullish signaal is.

Bullish of bearish voor ethereum?

Opmerkelijk genoeg is er wel een uitzonderlijk snelle daling van de ETH exchange reserve waar te nemen na de ondergang van crypto exchange FTX. Dit drama zorgde er uiteraard voor dat beleggers en handelaren het vertrouwen in veel exchanges verloren waardoor zij hun crypto’s zelf in bewaring gingen nemen. Hoewel dit dus de exchange reserve index flink liet dalen, is dit uiteraard geen positieve ontwikkeling. De exchange reserve is dus ook weer niet automatisch een magische indicator dat bullish of bearish kleurt.

Toch stelt CryptoQuant dat de daling van maar liefst 30% van de ETH reserves op exchanges positief is en zeker als bullish signaal gezien kan worden voor de ether koers..

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie