Roy van Krieken Roy van Krieken
18/05/2024 13:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2024 09:08

Ethereum staat klaar voor grote winsten, voorspelt Coinbase

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis

Foto: sweeann/Shutterstock

In een recent rapport voorspelt de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase dat ethereum (ETH) binnenkort andere cryptocurrencies zal overtreffen. Ondanks dat ETH dit jaar achterblijft bij de bredere cryptomarkt, blijven analisten optimistisch over de lange termijn vooruitzichten van de munt. Coinbase baseert deze voorspelling op verschillende factoren die de marktpositie van ETH versterken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum’s rol in DeFi

Een van de belangrijkste factoren voor de voorspelde sterke prestaties van ethereum is de rol van de munt binnen de decentralized finance (DeFi) sector. Ethereum is de backbone van de meeste DeFi-applicaties en profiteert daardoor van de groeiende belangstelling van financiële instellingen voor blockchain technologie en DeFi. Coinbase-analist David Han benadrukt in het rapport dat ETH profiteert van aanzienlijke en groeiende liquiditeitsinkomsten, voornamelijk door staking en Layer 2-oplossingen.

Staking, waarbij investeerders hun tokens vastzetten om het netwerk te ondersteunen en beloningen te verdienen, heeft bijgedragen aan de sterke positie van ETH. Daarnaast hebben Layer 2-oplossingen, zoals Arbitrum en Polygon, die Ethereum schalen door transacties buiten de hoofd-blockchain te verwerken, aanzienlijk terrein gewonnen. Deze ontwikkelingen versterken de liquiditeit van Ethereum en verhogen de aantrekkelijkheid en veerkracht van de markt.

Advertentie

Institutionele interesse en potentiële spot ETF’s

Een ander belangrijk punt uit het rapport van Coinbase is de toenemende institutionele interesse in ethereum. Naarmate meer financiële instellingen blockchain technologie en DeFi verkennen, wordt Ethereum een aantrekkelijke keuze voor zowel ontwikkelaars als investeerders. Dit zorgt voor een solide basis voor toekomstige groei, aldus Coinbase.

Daarnaast kan de potentiële lancering van spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) in de VS een aanzienlijke impact hebben op de marktpositie van de grootste altcoin. Hoewel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) recentelijk heeft gehint op een mogelijke afwijzing, heeft het vooruitzicht alleen al de markt in beroering gebracht.

Ondanks dat Ethereum dit jaar nog niet optimaal heeft gepresteerd, wijzen de sterke vraag en technologische innovaties op een positieve toekomst voor de munt. Volgens het rapport van Coinbase zullen deze factoren ervoor zorgen dat Ethereum in de komende maanden beter zal presteren dan veel andere cryptocurrencies. Al met al blijft Ethereum een sleutelspeler om in de gaten te houden in de wereld van cryptocurrencies.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie