Roy van Krieken Roy van Krieken
18/05/2024 13:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2024 09:08

Ethereum staat klaar voor grote winsten, voorspelt Coinbase

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis

Foto: sweeann/Shutterstock

In een recent rapport voorspelt de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase dat ethereum (ETH) binnenkort andere cryptocurrencies zal overtreffen. Ondanks dat ETH dit jaar achterblijft bij de bredere cryptomarkt, blijven analisten optimistisch over de lange termijn vooruitzichten van de munt. Coinbase baseert deze voorspelling op verschillende factoren die de marktpositie van ETH versterken.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum’s rol in DeFi

Een van de belangrijkste factoren voor de voorspelde sterke prestaties van ethereum is de rol van de munt binnen de decentralized finance (DeFi) sector. Ethereum is de backbone van de meeste DeFi-applicaties en profiteert daardoor van de groeiende belangstelling van financiële instellingen voor blockchain technologie en DeFi. Coinbase-analist David Han benadrukt in het rapport dat ETH profiteert van aanzienlijke en groeiende liquiditeitsinkomsten, voornamelijk door staking en Layer 2-oplossingen.

Staking, waarbij investeerders hun tokens vastzetten om het netwerk te ondersteunen en beloningen te verdienen, heeft bijgedragen aan de sterke positie van ETH. Daarnaast hebben Layer 2-oplossingen, zoals Arbitrum en Polygon, die Ethereum schalen door transacties buiten de hoofd-blockchain te verwerken, aanzienlijk terrein gewonnen. Deze ontwikkelingen versterken de liquiditeit van Ethereum en verhogen de aantrekkelijkheid en veerkracht van de markt.

Advertentie

Institutionele interesse en potentiële spot ETF’s

Een ander belangrijk punt uit het rapport van Coinbase is de toenemende institutionele interesse in ethereum. Naarmate meer financiële instellingen blockchain technologie en DeFi verkennen, wordt Ethereum een aantrekkelijke keuze voor zowel ontwikkelaars als investeerders. Dit zorgt voor een solide basis voor toekomstige groei, aldus Coinbase.

Daarnaast kan de potentiële lancering van spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) in de VS een aanzienlijke impact hebben op de marktpositie van de grootste altcoin. Hoewel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) recentelijk heeft gehint op een mogelijke afwijzing, heeft het vooruitzicht alleen al de markt in beroering gebracht.

Ondanks dat Ethereum dit jaar nog niet optimaal heeft gepresteerd, wijzen de sterke vraag en technologische innovaties op een positieve toekomst voor de munt. Volgens het rapport van Coinbase zullen deze factoren ervoor zorgen dat Ethereum in de komende maanden beter zal presteren dan veel andere cryptocurrencies. Al met al blijft Ethereum een sleutelspeler om in de gaten te houden in de wereld van cryptocurrencies.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie