Jerrymie Marcus Jerrymie Marcus
24/07/2022 04:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2022 04:15

Ethereum verwachting 2030: minimaal 14.000 dollar volgens twee onderzoeken

icon-ethereum
Ethereum nieuws
La popular red Ethereum experimenta una subida masiva de valor

Foto: Alexandru Nika

De koers van Ethereum kan eind dit jaar 1.700 dollar worden, en in 2030 zelfs doorstoten naar minimaal 14.000 dollar. Dat is de verwachting van 78% van de ondervraagden van een Australische enquête, er is echter één grote maar. Alles valt en staat met een succesvolle implementatie van The Merge later dit jaar.

De enquête werd uitgevoerd door het Australische fintechbedrijf Finder.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

In aanloop naar The Merge

Verwacht wordt dat in september de twee blockchains van Ethereum fuseren tot één almachtige proof of stake blockchain. Deze fusie wordt The Merge genoemd.

Investeerders hebben er in ieder geval alle vertrouwen in dat het goedkomt, getuige de stijging van 42% van ether de afgelopen maand. Finder besloot hierop in te springen door een onderzoek te houden om in te schatten wat beleggers denken dat ETH de komende jaren waard zal zijn.

Advertentie

Van 675 naar 14.412 dollar in 2030

De meeste deelnemers denken dat de Ethereum koers tegen het einde van het jaar 1.700 dollar zal bereiken, terwijl het laagste punt geschat wordt op 675 USD. In 2025 zal de prijs naar verwachting de 5.000 dollar overschrijden, terwijl de waarde in 2030 zou kunnen stijgen tot 14.412 USD.

Het is het vermelden waard dat bijna 80% van de respondenten verwacht dat deze stijging alleen mogelijk is als The Merge met succes wordt voltooid. De meningen zijn wel verdeeld over hoe snel de koers zal stijgen na een succesvolle fusie van de twee blockchains:

  • 29% denkt direct na The Merge
  • 24% na drie maanden
  • 22% denkt dat The Merge geen impact heeft op de koers
  • 13% na een half jaar
  • 11% langer dan een jaar
Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Twee enquêtes

De prijsvoorspellingen zijn gebaseerd op twee enquêtes van Finder. De eerste is een wekelijks onderzoek, waarbij een wisselend panel van vijf fintech-specialisten gevraagd wordt of ze de komende twee weken bullish, bearish of neutraal zijn op Ethereum.

Daarnaast houdt Finder elk kwartaal een groter onderzoek, de laatste werd deze maand uitgevoerd. Finder vraagt hierbij aan 53 ‘experts uit de industrie’ naar hun mening over hoe Ethereum op de lange termijn zal presteren. Wat spreekt voor Finder, is dat ze alle namen van de deelnemers delen in de bijlage van het onderzoek.

 

Deel dit artikel
Jerrymie Marcus

Jerrymie heeft jarenlang als journalist gewerkt en heeft vervolgens zijn sporen verdiend in de Nederlandse crypto-industrie. Hij kwam voor het eerst in aanraking met Bitcoin vanwege remmitance. Het was te duur en te traag om geld via het bankwezen naar familie in het buitenland te sturen, maar Bitcoin bleek hier perfect voor te zijn. Inmiddels heeft Jerrymie Nederland achter zich gelaten om de bearmarkt vanuit Indonesië gade te slaan. In het land van zijn familie helpt hij met het opzetten van Bitcoin-educatieprogramma’s, eet hij veel nasi goreng en schrijft hij over cryptocurrency.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie