Roy van Krieken Roy van Krieken
22/07/2022 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2022 18:45

Ethereum zal na de Merge deflatoir zijn

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum zal na de Merge deflatoir zijn

Foto: Adventuring Dave/Shutterstock

Het is lang wachten, maar de grote Ethereum (ETH) merge komt langzaam steeds dichterbij. Deze update zal ervoor zorgen dat het netwerk overschakelt van een proof-of-work consensus model naar een proof-of-stake consensus model. Volgens analisten zou dit kunnen betekenen dat het Ethereum netwerk in de toekomst deflatoir wordt!

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum inflatie

Op dit moment worden er nog nieuwe ether tokens aan de circulatie toegevoegd door het mining proces, enigszins vergelijkbaar met dat van bitcoin (BTC). Daarnaast heeft Ethereum in tegenstelling tot bitcoin geen absolute limiet aan het aantal tokens dat in omloop kan zijn. Dit zorgt ervoor dat de inflatie van ether tokens op dit moment een doorn in het oog is van investeerders.

Dit gaat echter hoogstwaarschijnlijk totaal veranderen dit jaar. Lucas Outumuro, een onderzoeker bij IntoTheBlock, stelt dat de inflatie op het ethereum netwerk binnen een paar maanden verleden tijd zal zijn. Sterker nog, hij stelt dat we deflatie zullen gaan zien. Dat betekent dat er jaarlijks dus minder ether tokens in omloop zullen zijn.

“ETH zal deflatoir worden na de merge.”

Ethereum vraag en aanbod

Op de grafiek van Outumuro is te zien dat hij voorspelt dat de deflatie vanaf oktober van dit jaar zelfs kan oplopen tot zo’n -4,5%. Er zullen dus veel ether tokens uit de circulatie worden verwijderd. Dit zorgt ervoor dat het toekomstperspectief van de koers van ethereum er vrij aardig uit komt te zien.

De prijs is namelijk gebaseerd op de vraag en het aanbod van ether tokens. Als er minder ether tokens circuleren, maar de vraag gelijk blijft dan betekent dit in de basis dat de prijs van ether tokens zal stijgen. Dit is een van de belangrijkste redenenen waarom investeerders zich nu al aan het voorbereiden zijn op de merge later dit jaar.

Er zullen nog een aantal testfases doorlopen moeten worden, maar als deze allemaal naar behoren blijken te werken dan kan hoogstwaarschijnlijk de langverwachte merge over een paar maanden al gelanceerd worden op het Ethereum mainnet.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie