Erik Juffermans Erik Juffermans
13/09/2022 14:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/09/2022 14:59

Gaat institutionele adoptie groeien door de Ethereum merge?

icon-ethereum
Ethereum nieuws

We zijn enkele dagen verwijderd van de langverwachte nieuwe Ethereum (ETH) update: de merge. Deze update zal Ethereum veranderen van een proof-of-work (PoW) blockchain naar een proof-of-stake (PoS) blockchain. Volgens the Bank of America zal deze update Ethereum aantrekkelijker maken voor grote institutionele investeerders, dat meldt CoinDesk.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Proof-of-stake

Momenteel maakt Ethereum, net als Bitcoin (BTC), gebruik van een proof-of-work systeem. Dit is een zeer energie-intensief systeem waarbij sterke computers wiskundige puzzels moeten oplossen om transacties te verwerken.

De merge maakt energie-intensieve miners overbodig en zal in plaats hiervan validators gaan gebruiken. Deze validatorsstaken’ ethereum om het netwerk veilig en draaiende te houden. Deze transitie zal het Ethereum netwerk 99% efficiënter maken. 

Analisten van Bank of America claimen dat deze vergroening van Ethereum nieuw groot geld gaat aantrekken. Veel instituties willen niet investeren in proof-of-work concepten zoals Bitcoin dat vaak wordt bekritiseerd vanwege de hoge energie kosten. Vaak zijn deze milieu-onvriendelijke eigenschappen van crypto een grote drempel voor instituties. De merge zal de deuren openen voor deze instituties om te investeren in Ethereum. 

Naast de vergroening van het netwerk heeft de merge er nog een groot voordeel. De update maakt het mogelijk om opbrengst te genereren door ethereum te staken. Dit is veel aantrekkelijker voor investeerders dan rendement verdienen met riskante decentralized finance (DeFi) apps.

Hoe nu verder?

De merge is de meest belangrijke update ooit voor Ethereum. Maar volgens mede-oprichter Vitalik Buterin is Ethereum nog lang niet op haar volledige potentie. Hij heeft recent laten doorschemeren dat Ethereum na de merge voor 55% compleet zal zijn.

Hoewel de merge het netwerk groener maakt, zullen verschillende updates in de toekomst Ethereum-transacties goedkoper en sneller maken. Een belangrijke toekomstige update wordt het implementeren van sharding. Deze update zal de blockchain opsplitsen en de snelheid van transacties verhogen. Ergens volgend jaar zal deze update plaatsvinden.

Experts verwachten dat het nieuwe proof-of-stake systeem het Ethereum netwerk veiliger zal maken. Een klap in het gezicht van hackers, die nog nooit zo actief waren als vorig jaar.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie