Thom Derks Thom Derks
12/10/2022 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2022 10:00

Google omarmt Ethereum met nieuwe zoekmachine feature

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Google omarmt Ethereum met nieuwe feature in zoekmachine

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Het is vanaf nu mogelijk om Ethereum (ETH) adressen op te zoeken in Google. De nieuwe feature in de zoekmachine is een directe koppeling met Etherscan. In principe krijg je na de zoekopdracht alleen het bijbehorende ether-balans te zien.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Het werkt nog niet helemaal

Overigens werkt de nieuwe feature nog niet helemaal. Google pakt op dit moment niet alle adressen, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Opvallend is dat Google voor Ethereum heeft gekozen en dat dit nog niet mogelijk is met bitcoin-adressen. “Weet Google niet dat bitcoin (BTC) bestaat?”, aldus Stephen Cole.

Eerder had Google al een easter egg ingebouwd voor de Merge, waarbij je een countdown te zien kreeg als je naar de Merge zocht. Nu is de volgende Ethereum-toepassing binnen de zoekmachine daar. Het is duidelijk dat Google wel toekomst ziet in blockchain technologie en Web3.

De nieuwe feature komt kort nadat Google bekendmaakte een samenwerking te hebben met Coinbase om gebruikers van Google Cloud met crypto te laten betalen. Dat moet vanaf begin 2023 mogelijk worden voor klanten van Google Cloud.

Advertentie

Combinatie Google en Ethereum is bullish

Vanuit de Ethereum-gemeenschap zijn de reacties op de nieuwe implementatie van Google uiteraard positief. Vittorio Rivabella van Web3-platform Alchemy noemt het nieuws kort en krachtig “bullish”, waar wij niets aan toe te voegen hebben. Google is immers een van de grote namen in de techwereld.

Niet iedereen is overigens positief. SadPanda.blockchain denkt dat Google deze feature weleens kan gebruiken om “onze blockchain data” te verkopen aan adverteerders om “ons te targeten via onze wallets.” Dat klinkt als iets wat Google zou kunnen doen, maar uit een blockchain wallet is ook weer niet zoveel informatie te halen.

Alles bij elkaar lijkt het een positieve ontwikkeling voor de industrie. Wie had vijf jaar geleden durven voorspellen dat een bedrijf als Google een dergelijke feauture zou implementeren in de zoekmachine?

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie