Roy van Krieken Roy van Krieken
11/10/2022 16:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2022 16:10

Google en Coinbase gaan samenwerken aan crypto betalingen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase daagt Binance uit met crypto derivatenbeurs buiten VS

Foto: askarim/Shutterstock

Vandaag werd bekend dat Google in zee is gegaan met Amerikaanse crypto exchange Coinbase. Samen gaan zij klanten van Google in staat stellen om in de vorm van cryptocurrencies te betalen voor cloud services van Google. Coinbase gaat de systemen leveren om dit voor elkaar te krijgen en gaat daarnaast zelf gebruik maken van Google Cloud.

Cryptobeurs razend populair door lage tarieven en controle over eigen crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Google stapt de crypto-wereld in

Google is al jaren een van de allergrootste bedrijven ter wereld. Vooral binnen de tech-sector is de invloed van Google werkelijk enorm. Het lijkt er nu sterk op dat Google het licht heeft gezien en zich actief gaat bemoeien met de wereld van crypto. 

“We willen bouwen in Web3 sneller en gemakkelijker maken, en dit partnerschap met Coinbase helpt ontwikkelaars een stap dichter bij dat doel te komen.”

Aldus Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. Vanaf het begin van 2023 wil Google dat klanten kunnen gaan betalen met cryptocurrencies. Wel zal het hier in het begin nog om een select aantal klanten gaan, maar als alles naar wens verloopt, is het waarschijnlijk dat dit spoedig wordt uitgebreid.

Het plan zal gebruik maken van Coinbase’s ‘Commerce’ product. Op zijn beurt zal Coinbase Google Cloud gebruiken om blockchain gegevens te verwerken. Zowel Google als Coinbase kunnen met deze samenwerking dus hun functionaliteiten significant verbeteren. 

Het Commerce platform wordt al bij enkele grote namen gebruikt, waaronder e-commerce platform Shopify. Aanvankelijk zullen cryptobetalingen beschikbaar zijn voor bedrijven die werken in de web3-sector, met een beperkt aantal cryptocurrencies. 

“Ten eerste zal Google Cloud gepositioneerd worden om geselecteerde klanten, te beginnen met die in het Web3-ecosysteem, in staat te stellen voor zijn clouddiensten te betalen via geselecteerde cryptocurrencies via Coinbase Commerce. Coinbase Commerce is een platform dat handelaren overal ter wereld helpt cryptocurrency-betalingen te accepteren.”

Institutionele adoptie

Daarnaast gaat Google gebruik maken van Coinbase Prime voor onder meer het bewaren van cryptomunten. Dit platform van Coinbase wordt al door andere invloedrijke en grote bedrijven gebruikt, waaronder de grootste vermogensbeheerder ter wereld BlackRock.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie