Erik Juffermans Erik Juffermans
20/06/2024 16:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2024 15:32

Grote financiële speler trekt de la open voor Ethereum ETF

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
3 redenen waarom de ethereum koers niet stijgt na ETF-goedkeuring

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Bitwise Asset Management heeft op dinsdag hun aanvraag voor een spot Ethereum (ETH) ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangepast. Deze aanpassing wordt gezien als de laatste fase voor de lancering van het beursfonds.

In de aanpassing wordt ook vermeld dat Pantera Capital, een vooraanstaande investeerder in de crypto wereld, interesse heeft in het Ethereum ETF van Bitwise. In de aanvraag wordt namelijk vermeld dat Pantera overweegt om tot wel $100 miljoen aan aandelen te kopen. Deze interesse is echter niet definitief, waardoor Pantera uiteindelijk kan besluiten meer, minder of geen aandelen te kopen.

Ethereum-oprichter slaat alarm: ‘cryptoregulatie is nu een ramp’
Ethereum-oprichter slaat alarm: 'cryptoregulatie is nu een ramp'

De rol van de Ethereum ETF’s

Ondanks recente volatiliteit op de crypto markten blijft de interesse in Ethereum toenemen. De introductie van een spot Ethereum ETF zou een belangrijke stap zijn richting bredere acceptatie van Ethereum als investeringsoptie.

De lancering van Ethereum ETF’s zouden naar verwachting meer kapitaal naar Ethereum trekken, en de koers aanzienlijk kunnen verhogen. De serieuze en significante belangstelling van Pantera Capital toont duidelijk aan dat het grote geld interesse heeft in de Ethereum ETF’s.

SEC-voorzitter Gary Gensler heeft aangegeven dat deze Ethereum ETF’s mogelijk al “ergens deze zomer” beschikbaar worden voor investeerders. Dan zullen we zien hoe het daadwerkelijk gesteld is met de interesse in de beursfondsen. Als de interesse in de Ethereum producten rijmen met de Bitcoin ETF’s dan kunnen we vuurwerk verwachten.

Advertentie

Vertrouwen in Ethereum neemt toe

Een andere factor die bijdraagt aan de positieve vooruitzichten voor Ethereum is het recente nieuws dat de SEC hun onderzoek naar Ethereum heeft stopgezet. Dit besluit zorgde voor een aanzienlijke koersstijging van Ethereum. Binnen 20 minuten na de aankondiging schoot de waarde van Ethereum met 1,4% omhoog, waardoor de cruciale grens van $3.500 opnieuw werd doorbroken.

Dit onderzoek zorgde enkele maanden geleden voor de nodige ophef, zeker met de ETF’s in het verschiet. Nu deze obstakels van de baan zijn lijkt Ethereum perfect gepositioneerd voor de lancering van de beursfondsen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht
Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Advertentie