Kevin Schijven Kevin Schijven
05/09/2023 08:22 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2023 08:22

Marktupdate: de hardste stijgers en dalers vandaag in crypto

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Marktupdate: De hardste dalers en stijgers vandaag in crypto

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Ondanks de overwinning van Grayscale tegen de Amerikaanse toezichthouder, blijft de crypto markt opvallend rustig. De overwinning had zelfs nauwelijks effect op het handelsvolume, meldt analysbedrijf Kaiko.

Gisteren waren Amerikaanse markten gesloten vanwege Labor Day en vandaag kleuren de meeste munten uit de top 100 weer rood. Het zijn geen grote percentages waarmee de meeste koersen dalen, maar het is wel een teken van het aanhoudende terughoudende sentiment.

De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt met 0,9% ten opzichte van 24 uur geleden naar $1,04 biljoen. Het handelsvolume stijgt in dezelfde periode met 12% naar $24 miljard. De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins daalt met 0,1% naar 48,3%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, blijft op 40 hangen, een teken dat de markt angstig is.

SEC en voorzitter vonden ethereum stiekem al een jaar lang een effect
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin daalt nog iets dieper

Bitcoin (BTC) kon gisterenochtend niet $26.000 heroveren en bleef vervolgens gestaag dalen. Vanochtend vroeg kwam bitcoin zo diep uit als $25.550 en herstelt momenteel naar $25.700, maar lijkt al wat weerstand tegen te komen.

Bitcoin komt op het moment van schrijven uit op $25.720 op Bybit en €23.920 op Bitvavo. Bitcoin staat daarmee vandaag 1% in de min. Volgens Ecoinometrics zit bitcoin wellicht zelfs in de zwaarste bearmarkt ooit en is deze mogelijk nog niet voorbij.

Advertentie

Ethereum wordt mee omlaag getrokken

Ethereum (ETH) dipte vanochtend nog even onder $1.610 en lijkt momenteel moeite te hebben om de $1.625 te heroveren. De ETH koers staat vandaag 0,9% in de min. In de afgelopen paar maanden is het aantal ETH bezitters dat onder water staat van 27% naar 44% toegenomen, meldt IntoTheBlock. De vorige top lag rond de 50%.

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Toncoin hardste daler in verdeelde crypto top 10

De rest van de top 10 is enigszins verdeeld vandaag. Ripple (XRP) staat met $0,504 net 0,2% in de plus. Tron (TRX) stijgt met 0,4% naar $0,077. Dogecoin (DOGE) staat 1,2% in de plus en komt op $0,064 uit. Polygon (MATIC) stijgt met 1,4% naar $0,555.

Binance coin (BNB) staat net 0,1% in de min en komt op $214 uit. Dat geldt ook voor cardano (ADA), die op $0,256 uitkomt. Polkadot (DOT) zakt echter al met 0,7% naar $4,25. Solana (SOL) staat 2% in de min en komt op $19,4 uit. Toncoin (TON), afgelopen week nog verreweg de sterkste stijger, zakt vandaag met maar liefst 5% naar $1,8.

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100: Maker hardste stijger, rocket pool hardste daler

De top 100 kleurt voornamelijk rood vandaag met maker (MKR) als grootste uitzondering. De MKR koers stijgt met 3,3% naar $1,130. Aan de rode kant zijn de twee grootste verliezers vandaag gala (GALA) en rocket pool (RPL). GALA zakt door een interne rechtszaak met nog eens 6% naar $0,0158. RPL was gisteren nog de hardste stijger uit de top 100, maar zakt vandaag met 6,5% $23,5.

Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

3 opvallende munten met hoog volume op Bitvavo

Tot slot hebben we nog wat opvallende koersen die momenteel op Bitvavo populair zijn. Zo is voyager (VGX) momenteel de meest verhandelde crypto op de Nederlandse beurs en stijgt de koers met bijna 25% naar $0,139. Daartegenover daalt akropolis (AKRO) echter met bijna 13% naar $0,01479 en numeraire (NMR) met zelfs 15,5% naar $14,22.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie