Robin Hazekamp Robin Hazekamp
02/07/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2023 18:30

Oprichter Ethereum staked niet al zijn ETH, waarom niet?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Opmerkelijke actie Vitalik Buterin brengt ethereum koers in gevaar

Foto: Alexey Smyshlyaev / Shutterstock.com

De oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, verklaarde in een aflevering van de podcast Bankless dat hij maar een klein deel van zijn Ethereum staked. De belangrijkste reden voor het niet staken van al zijn ether zijn multisignature wallets

Airdrop-kritiek treft Ethereum’s Starknet, activiteit neemt flink af
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Buterin staked zijn ETH niet vanwege complicaties

In een standaard wallet heb je meestal één private key waarmee je transacties kunt ondertekenen en toegang hebt tot je cryptocurrencies. Als iemand toegang krijgt tot die private key, kunnen ze je geld stelen. Met een multisignature wallet wordt deze beveiliging verbeterd door meerdere keys te vereisen. Als iemand toegang krijgt tot één van die keys, kunnen ze geen transactie uitvoeren zonder de andere keys. Het is een van de belangrijkste diefstal preventie methoden in de industrie. 

Vitalik Buterin maakt ook gebruik van multisignature wallets vanwege veiligheidsredenen. Echter is crypto staken met een multisignature wallet volgens hem een te lastige operatie. Daarom staked de oprichter, die over een geschat vermogen van $1,4 miljard aan ETH beschikt, maar een klein deel van zijn coins. 

Cardano oprichter Charles Hoskinson reageert geschokt op de uitspraak van Buterin. Volgens Hoskinson is al hun Cardano (ADA) gestaked en kan hij niet geloven dat Buterin niet eenzelfde aanpak zou hanteren. 

Advertentie

EigenLayer Protocol te gecentraliseerd

In de podcast had Buterin het ook over het EigenLayer Protocol. Dit protocol kan worden gebruikt door Ethereum stakers om hun Ethereum en Staked Ethereum naar andere netwerken te verplaatsen. Voor de geïnteresseerden is de whitepaper van het protocol hier te vinden.

Het platform zal aan het einde van het derde kwartaal van 2023 lanceren. Alhoewel het protocol nog niet online is, heeft Buterin wel wat verbeterpuntjes. Het protocol zou te gevoelig zijn voor centralisatie, waarbij sommigen een betere behandeling zouden krijgen dan anderen. Buterin zei bijvoorbeeld:

“Betrouwbare stakers zouden door het systeem meer gewaardeerd worden dan onbetrouwbare stakers. Betrouwbare stakers zouden veel minder kans hebben om geslashed te worden.”

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie