Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
05/12/2023 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 12:09

Reusachtige bank geeft voor het eerst obligaties uit op het Ethereum netwerk

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
bank-ethereum-tokenesitatie-societe-generale

Foto: Shutterstock/gary yim

Banken beginnen steeds meer interesse te tonen in crypto. Nu heeft een Franse bank, genaamd Société Générale (SocGen), voor het eerst een groene obligatie uitgegeven en deze uitgifte is voltooid en getokeniseerd op het Ethereum (ETH) netwerk. Een primeur.

Een groene obligatie is een soort schuldbewijs waarbij de opgehaalde fondsen specifiek worden gebruikt voor financiering van duurzame en milieuvriendelijke projecten. Societe Generale heeft dergelijke obligaties uitgegeven, wat betekent dat investeerders in deze obligaties kunnen investeren met de wetenschap dat hun geld naar groene projecten gaat. SocGen heeft €10 miljoen aan digitale groene obligatietokens uitgegeven. De obligaties zijn vervolgens gekocht door AXA Investment Managers (AXA IM) en Generali Investments.

SocGen beschouwt de obligatie uitgifte als een eerste stap naar het gebruik van blockchain als een opslag- en certificatietool voor uitgevers en investeerders. Het voornaamste voordeel hiervan is om transparantie te bevorderen in duurzame beleggingen.Voor investeerders in groene obligaties of andere duurzame beleggingen is het namelijk cruciaal om te weten dat hun geld daadwerkelijk wordt gebruikt voor duurzame projecten.

$1 miljard aan ethereum ETF’s verhandeld op eerste dag
$1 miljard aan ethereum ETF's verhandeld op eerste dag

Tokenisatie als toekomst van assetbeheer

De actie van de Franse bank mankeert een belangrijk moment waarbij instituties investeren in de tokenisatie van real-world assets (RWA). Het is een proces waarbij fysieke of tastbare activa worden omgezet in digitale tokens op een blockchain. Dit proces verandert de manier waarop deze activa worden verhandeld, beheerd en geregistreerd. Het is een lucratieve markt. Volgens het investeringsmanagementbedrijf 21.co kan de marktwaarde van getokeniseerde activa namelijk oplopen tot $10 biljoen naarmate meer RWAs naar blockchain verhuizen.

Advertentie

BlackRock verkent tokenisatie

Larry Fink, CEO van ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, ziet toekomst in de tokenisatie van assets via blockchain technologie. In zijn jaarlijkse aandeelhoudersbrief benadrukt Fink de efficiëntie die blockchain biedt door het verminderen van tussenpersonen in financiële transacties. Hij stelt dat heldere regelgeving essentieel is om de volledige potentie van deze technologie te benutten. Fink waarschuwt dat de VS achterblijft bij landen zoals India en Brazilië in de adoptie van deze innovaties, wat wijst op een verschuivend landschap in wereldwijd financieel management.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
dit is hoe laat ethereum ETH etf's lanceren anycoin direct
Zo laat gaat de ethereum (ETH) ETF live & Nederlanders krijgen gratis ETH
Advertentie