Ivo Melchers Ivo Melchers
24/02/2023 08:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2023 08:03

Slechts 0,04% van Ethereum validators is bestraft sinds 2020

icon-ethereum
Ethereum nieuws
El cofundador de Ethereum envió una cantidad gigante de ETH a Kraken

Foto: MAHATHIR MOHD YASIN/Shutterstock

Op 1 december 2020 werd de Beacon Chain geïntroduceerd op het Ethereum (ETH) netwerk. Mede hierdoor werd het mogelijk om ETH te staken en een validator te worden om zo beloningen op te strijken. Om een validator te worden is een minimumvereiste van 32 ETH, wat tegen de huidige ethereum koers een waarde heeft van meer dan $53.000.

Door middel van staking ondersteun je de veiligheid en operaties van een bepaalde blockchain. Als validator help je met de validatie van nieuwe blocks op de blockchain. Hiervoor moet je een bepaald bedrag vastzetten, waardoor er meer zekerheid is dat een validator zijn/haar werk goed uitvoert. Slashing is de manier om een validator te bestraffen als diegene zich niet aan de regels houdt. Hierbij wordt de validator vaak verwijdert uit het netwerk en gaat een deel van de stake verloren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

0,04% Ethereum validators geslashed

Volgens een belangrijke Ethereum ontwikkelaar onder de naam ‘Superphiz’ zijn er in totaal slechts 226 validators geslashed sinds de komst van de Beacon Chain. Op het moment zijn er in totaal 525.000 validators, wat betekent dat slechts 0,04% bestraft is tijdens het staking proces. Hij geeft aan dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken over slashing als ze nadenken over staking.

Daarnaast gaf hij aan dat veel slashings plaatsvonden door een gefaalde systeem-migratie. Om mensen de helpende hand te bieden, deelde de ontwikkelaar vier manieren om te voorkomen dat een slashing zal plaatsvinden. Met deze manieren verlies je een paar cent aan staking-inkomsten, maar voorkom je dat je geslashed wordt. Hiermee verlies je 1 ETH, wat op het moment van schrijven neerkomt op $1.665.

Superphiz merkte verder op dat meer dan 150 van de 226 slashings betrekking hadden op dienstverleners. Hierbij gaat het dus om partijen als Coinbase, Binance en Kraken die de touwtjes in handen nemen voor hun klanten.

Effect de Merge op slashing

Sinds de traditionele Ethereum blockchain werd samengevoegd met de Beacon Chain, ook wel ‘de Merge’ genoemd, hebben slechts 35 van de in totaal 226 slashings plaatsgevonden volgens data van beaconcha.in. Dit suggereert dat de Merge geen grote invloed heeft gehad op het slashen van validators.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie